Besøg vores mobil side
 .

Lokal håndsrækning til HavFriskFisker

Udgivet af FiskerForum den 16-07-2014 · info@fiskerforum.dk

Nogen gange hvor man føler livet går èn allermest imod og håbløsheden har taget over, så kan man som fisker også opleve, at ens elskede arbejde og det tætte netværk man har som selvstændig fisker, kaster noget positivt af sig.

Sådan en oplevelse havde den bornholmske fisker Claus Stenmann Hansen, her forleden dag, da tilværelsen ikke just så alt for munter ud og motoren på R200 Comenten af Svaneke, pludselig ikke ville mere.


Banken sagde stop


Før i tiden, var dette ikke noget problem. Man fik ny motor sat i eller fik den gamle renoveret og så var man i gang igen. Men denne gang, satte banken og øvrige kreditorer hælene i, og kreditten var pludselig væk og selvom den bornholmske fisker var godt skåret for tungebåndet, hjalp dette intet. Tallene talte deres tydelig sprog ifølge Banken, som for første gang sagde nej til øget kredit.


Selvom dette ville have betydet dødsstødet for mange, gav den 48 årige fisker ikke op. Der var simpelthen sat for mange ting i gang til, at han blot ville smide håndklædet i ringen. Så efter en, som fiskeskipperen fra Svaneke, kalder en time out og en tænkepause, blev der gjort endnu et forsøg på at samle penge sammen til en reparation.


Bornholm Fisk AS


Denne gang lykkedes det og til alles overraskelse, fra en helt uventet kant. Det var fra firmaet Bornholm Fisk AS, der har fulgt Claus S. Hansen fra Svaneke i nogle år nu, og set at hans engagement i HavFriskFisk.dk, smittede af på salget af fisk og trods en umiddelbar modsætning i afsætningsforholdene, var synergieffekten så meget større, så alle har fået glæde af den bornholmske fiskers ihærdige og vedholdne reklame, for at spise lokale fisk og gerne flere gange om ugen.


Positiv synergieffekt


Så den ene positive melding har således afløst den anden, for Nordea bank, som er Svaneke fiskerens foretrukne, kunne pludselig se, at andre havde troen på det danske kystfiskeri, hvorefter kreditten blev åbnet igen, så regningerne for de mere almindelige ting som brændstof og det øvrige kunne betales. Disse selskabers velvillighed, sammen med støtten fra den faste kundekreds, der ubetinget har støttet op om initiativet HavFriskFisk.dk, glæder fiskeskipperen fra Svaneke. Der nu igen med R200 Cometen igen kan få sat stævnen kurs ud af havnen og ud på fiskepladserne igen.


Du kan følge Skipper Claus Stenmann Hansen med R200 Cometen fra Svaneke, her på siden.


Tilmeld dig en sms service, som udløser et kald tilbage om hvor, hvornår og med hvad fiskeskipperen lander i Svaneke næste gang.


FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia