Besøg vores mobil side
 .

Max. Fem Torsk om Dagen for Lyst- og Fritidsfiskere

Udgivet af FiskerForum den 02-01-2017 · info@fiskerforum.dk

Fra den 1. januar 2017 må du som lyst- eller fritidsfisker højst tage 5 torsk med i land om dagen – og i februar og marts kun 3 – når du fisker i farvandene omkring store dele af Syd- og Østdanmark i den vestlige Østersø.

For at genoprette torskebestanden er der fra nytår 2017 indført en øvre grænse for, hvor mange torsk lyst- og fritidsfiskere må tage med i land pr. dag, når de fisker i den vestlige Østersø. Området dækker alle farvande omkring Fyn, det østlige Sønderjylland, Østjylland og det meste af Sjælland og Bornholm.


Se kortet over, hvor begrænsningen gælder


Reglerne betyder, at du som lyst- og fritidsfisker højst må tage 5 torsk pr. dag med i land. I perioden 1. februar til 31. marts må du højst tage 3 torsk pr. dag med i land. Reglerne gælder også, hvis du tager ud og fisker med en turbåd.


Pas på torsken


De nye regler om begrænsninger i lyst- og fritidsfiskeri blev vedtaget på rådsmødet for landbrug og fiskeri den 10. oktober 2016. På dette møde blev fiskerimulighederne i vestlige Østersø reduceret med 56 procent for det erhvervsmæssige fiskeri efter torsk i 2017. Og samtidig blev der for dette fiskeri vedtaget en forbudsperiode, som gælder fra 1. februar til 31. marts 2017. Situationen er alvorlig for alle, og derfor lægges der også stor vægt på, at alle berørte parter står sammen og bidrager til at få bestanden genoprettet hurtigst muligt, uanset hvilken form for fiskeri, der udøves.


Kontakt


Har du spørgsmål til de nye regler, kan du måske finde svar i denne FAQ. Du er også velkommen til at kontakte Kundevejledningen på tlf.: 33 95 80 00 eller e-mail: fiskerikontrol@naturerhverv.dk.Kilde: Miljø- og Fødevareministeriet
FiskerForum.dk


Max. Fem Torsk om Dagen for Lyst- og Fritidsfisker - del gerne med dine venner.


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik