Besøg vores mobil side
 .

Mens millionstor tilskudspulje bugner, har kun én fisker fået tilsagn

Udgivet af FiskerForum den 15-05-2018 · info@fiskerforum.dk

Kun én fisker har fået ja fra tilskudspuljen der rummer 10 mio. Det var ellers meningen, at den millionstore pulje, skulle støtte unge fiskere økonomisk, så deres vej ind i fiskeriet blev mere lempeligt.

Danmarks Radio skriver at kun én fisker er lykkedes med at opnå støtte for ordningen, nemlig den 30-årige fisker Peter Skou Dalsgaard, der med købet af SK 919 »Margrethe P«,n fik det forløsne ja. Hvilket har gjort en gammel drengedrøm til virkelighed og gjort det muligt for ham at fiske muslinger og østers med sin nyindkøbte drømmebåd. Tilskuddet på 500.000 har samtidig været kærkommet, så gælden til banken i dag er af en overkommelig størrelse.


Men det er ifølge formanden fra Thyborøn og Thorsminde Fiskeriforening Kurt Madsen alt for ringe og at kun én fisker har opnået tilskud. »Det viser at ordningen er alt for svær at få del i,« siger formanden i en kommentar til DR. »Dengang ordningen blev vedtaget, var oplægget at det nærmest var pr. automatik en ung fisker kunne opnå støtte. Men sådan er det ikke gået,« fortæller Kurt Madsen videre til DR. Han henviser til, at gennemsnitsalderen for en dansk fiskeskipper er 57 år og flere af de ældre fiskere er parate til at gå på pension. Man er nødt til at tage nogle nye fiskere ind i erhvervet, så en ny generation kan tage over. Men det er blevet alt for dyrt for nystartede fiskere at tage over, derfor ønsker fiskeriformanden at puljebetingelserne lempes.


I alt har ni personer søgt puljen, men indtil dato har kun én eneste fisker fået støtte, og det er Peter Skou Dalsgaard fra Fur. Der selv mener at tilskudspengene, i stedet for at ligge i puljen, hellere skulle ud at arbejde aktivt.


Udenrigsministeriet der til dagligt administrerer og styrer ordningen, oplyser overfor DR, at man iøjeblikket er ved evaluerer ordningen, med en lempelse for øje.


Tilskudsordningen "Yngre fiskeres førstegangsetablering" indeholder 10 millioner kroner. Der gives støtte op til 25 procent af anskaffelsesprisen for et nyt fartøj, dog med et loft på 500.000 kroner. Fiskerne skal blandt andet være under 40 år og aldrig have ejet en fartøj før for at kunne få tilskud.


Kilde: DR og Fiskeristyrelsen
FiskerForum.dk


Mens millionstor tilskudspulje bugner, har kun én fisker fået tilsagn - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik