Besøg vores mobil side
 .

Miljøskadelige kemikalier udledt fra Mærsk til Nordsøen

Udgivet af FiskerForum den 23-06-2017 · info@fiskerforum.dk

Ulovlige kemikalieudslip slår skår i tilliden til Mærsk Oil, skriver DR Nyhederne og vurderer at Danmarks største virksomhed åbentbart helt har glemt den rettidige omhu.

DR skriver videre at fra 2015 til 2017, har Mærsk Oil i denne periode udledt miljøskadelige kemikalier i Nordsøen, uden at informerer Miljøstyrelsen om det. Noget Mærsk ledelsen kalder en beklagelig fejl, men som Miljøstyrelsen har tangeret til et skærpet tilsyn, som Mærsk nu er kommet under. Dertil kommer, at Miljøstyrelsen pga. vilkårsoverskridelserne øger antallet af tilsyn hos Mærsk.


Styrelsen har endvidere forlangt en redegørelse for det skete og en handlingsplan fra Mærsks side, så fremtidige udledninger af giftige kemikalier kan forhindres. Noget der skal være bedre styr på, når firmaet årligt hælder ca. 15.000 tons kemikalier ud i Nordsøen.


I følge DR har Mærsk erkendt at have undladt at fortælle Miljøstyrelsen, at kemikalier, der oprindeligt var klassificeret som gule, blev om-klassificeret til røde. Dermed blev de tidligere lovlige kemikalier pludseligt ulovlige at udlede uden tilladelse.


Dette har betydet, at Mærsk siden slutningen af 2014, har udledt ulovlige kemikalier og dermed overtrådt udledningstilladelsen og misinformeret Miljøstyrelsen.


Der er i denne periode ikke fra Mærsk side indhentet tilladelse eller dispensation til fortsat brug af disse ulovlige kemikalier. Trods Miljøstyrelsen´s opfordringer til at finde alternativer til de røde kemikalier, som pr. 1. januar i år ikke længere er tilladt at udlede til Nordsøen. Kemikalier som Mærsk Oil endnu ikke har fundet alternativer til.


DR Nyheder har desuden efterlyst tal for hvor store mængder Mærsk har udledt af de miljøskadelige kemikalier til Nordsøen, men Mærsk har afvist at udlevere disse til pressen.Kilde: DR Nyhederne
FiskerForum.dk


Miljøskadelige kemikalier udledt fra Mærsk til Nordsøen - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik