Besøg vores mobil side
 .

Nedbrændt færøsk fiskefabrik skal genrejses hurtigst muligt

Udgivet af FiskerForum den 15-06-2017 · info@fiskerforum.dk

Direktøren for fiskefabrikken Varðin Pelagic på Tvøroyri, Færøerne, som nedbrændte totalt i en kæmpebrand i weekenden, satser på en hurtig genopbygning af fabrikken.

Til færøsk radio siger direktør Bogi Jacobsen, at nedrivningen af den brændte fabrik vil starte hurtigst muligt, så arbejdet med genopbygningen kan gå i gang.


»Vi er godt forsikrede, men der er altid usikkerheder. Det kommer utvivlsomt til at koste penge. Men fabrikken skal genetableres hurtigst muligt,« siger Bogi Jacobsen til færøsk radio.


Han tilføjer, at det allervigtigste for ham er, at alle ansatte blev evakueret hurtigt, og at ingen kom til skade.


Trods brandens enorme omfang, så overlevede frostlageret flammerne - takket været en solid brandmur. Tilsammen 600 tons fisk lå på lager, og et tjek har afsløret, at lageret er 100 procent intakt. Lagerets indhold er allerede blevet lastet ombord på et fryseskib. Det meste af fisken er allerede solgt til købere i Rusland og Danmark.


Brandårsag uvis


Årsagen til branden er endnu ikke konstateret, men et hold danske eksperter er i gang med undersøgelser sammen med de færøske brandmyndigheder.


Varðin Pelagic er en af Færøernes største arbejdspladser indenfor fiskeindustri, og har leveret hundredevis af arbejdspladser til byen Tvøroyri, som tilsammen har 1800 indbyggere. Med sin placering på Færøernes sydligste ø, Suðuroy, har Varðin Pelagic sikret indtægter til ikke kun Tvøroyri, men i høj grad til det meste af øen.


Varðin Pelagic er kun én af to pelagiske fabrikker på Færøerne. Siden opstarten af den nye bygning i 2012 har det kun gået fremad. I nogle af årene har fabrikken haft over 40 millioner kroner i overskud.Kilde: Færøsk Radio
FiskerForum.dk


Nedbrændt færøsk fiskefabrik skal genrejses hurtigst muligt - del gerne med dine facebook venner..


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik