Besøg vores mobil side
 .

NOENCO er specialist i maritim energirådgivning

Udgivet af FiskerForum den 12-02-2019 · info@fiskerforum.dk

Med base i Skagen og Kristiansand rådgiver NOENCO, rederier, fiskeri og industrivirksomheder om energioptimering og energiomlægning. Virksomheden blev skabt i 2017 og er optaget i et VIP+ forløb for særligt perspektivrige iværksættere.

Efter bare halvandet år har iværksætter Niels Dal fået sin virksomhed NOENCO optaget i det nordjyske VIP+ program for særligt perspektivrige iværksætter via det lokale Erhvervshus Nord.


»NOENCO har nogle helt særlige kompetencer inden for energioptimering, som har afsæt i praktisk erfaring og en omfattende viden på regelsæt og myndighedsarbejdet på energiområdet. Niels Dal har formået at omsætte ord til handling og har bevist, at der er et marked for NOENCO’s ydelser,« siger Per Frank Hansen, erhvervskonsulent hos Erhvervshus Nord.


NOENCO tilbyder rådgivning om energioptimering og energiomlægninger til rederivirksomheder, til fiskeriet og til industrivirksomheder. Kunderne kan købe en energiscreening, der giver overblik over mulige energibesparende projekter eller alternativt en mere grundig rapport, hvor NOENCO også indhenter eller vurderer tilbud og laver udregninger for økonomien og tilbagebetalingstiden for investeringen. Endelig bistår de også kunderne med at ansøge puljer og midler til deres investering, når det er relevant. Det kan være EU-midler, Innovations-ansøgninger eller den danske Energispareordningen. For de norske kunder er det typisk NOx-ansøgninger, ENOVA-ansøgninger og Innovationsmidler.


»Som uvildig instans leverer vi vurderinger, der sikrer kunden præcise løsninger tilpasset det specifikke behov. Vi laver faktuelle lønsomhedsberegninger, miljøberegninger, afgiftsberegninger og leverer samtidig en ekspertvurdering op mod det gældende nationale og internationale regelværk. Det fremmer beslutningsprocesserne i virksomhederne, så beslutningerne bliver truffet på et oplyst og dokumenteret grundlag,« siger Niels Dal.


Norge er hovedmarkedet


Niels Dal er uddannet Maskinmester og elinstallatør og har i bagagen 11 års erfaring fra norske maritime virksomheder, rederivirksomhed og med uddannelse af officerskadetter under Sjøforsvaret i Norge. I Norge oplevede han et hul i markedet for energirådgivning. 80 procent af hans opgaver ligger i dag i Norge, hvor NOENCO har base i Kristiansand foruden Skagen.


»I Danmark har man længe været langt fremme med at bruge energirådgivning i projektforløb og i projekters indledende faser. Jeg mener, at indsvingningsforløbet i Norge har ladet vente på sig for enkelte brancher. Det virker dog til, at behovet er stigende nu, hvor lovgivningen på miljøområdet lokalt er blevet strammere og mere restriktiv. Forbrugerbevidsthed og nærmiljøet stiller også større krav til virksomhederne. Man kan ligefrem tale om en samfundsmæssig og miljømæssig bundlinje, man i dag også skal tage stilling til i virksomhederne,« siger Niels Dal.


Niels Dal har med sin optagelse i VIP+ programmet allerede bevist, at NOENCO har fået hul på et attraktivt marked, og hvortil forventningerne fremadrettet er positive.Kilde: PM NOENCO Maritim Energirådgivning
FiskerForum.dk


NOENCO er specialist i maritim energirådgivning - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik