Besøg vores mobil side
 .

Norsk fiskeri efter Nordsø-sild er i fuld gang

Udgivet af FiskerForum den 07-06-2017 · info@fiskerforum.dk

Det meste af silden går overvejende til filetproduktionen, hvor der indtil nu er indleveret omkring 18.100 tons til norske auktioner, skriver det norske Sildelaget.

Hovedparten af sildene er fanget på bare to felter i norsk område og en smule ind imellem. I det sydlige er det på Patchbanken og Vestover mod grænsen til EU zonen. Mens det i Nord var på Vikingbanken. En norsk båd har dog allerede været inde i EU´s zone og taget en fangst på 265 tons. Her havde silden en gennemsnitsvægt på omkring 153 gram.


Det er fra det sydligste felt, at matjessilden komme fra. Herfra går en hel del sild til filetering i øjeblikket. Fra det nordlige felt er silden noget større og derfor en smule mere attraktiv og eftertragte til sildefileter. Elleve fangster har allerede været på auktion, men ikke alle sild kunne bruges til Matjes, som derfor endte som fileter istedet. Den rigtige gode matjessild har endnu ikke indfundet sig, men der er en god fødetilgang i områderne, så forventningerne er at matjessilden kommer indenfor kort tid.


Det gode fiskeri resulterede torsdag i landinger af 4.800 tons sild, hvilket var mere end der kunne omsættes på aftenauktionen. Heldigvis blev dette løst ved auktionen om morgenen, hvor alle fangster blev solgt.


Sildene variererede i størrelse fra 147 til 191 gram, hvilket giver et gennemsnit på ca. 167 gram. Fra det Sydlige felt var gennemsnittet 156 gram og fra det Nordlige felt, var det 171 gram.


I Holland kaldes matjessilden »Hollandse Nieuwe«, hvis den er fanget i maj eller juni måned, hvor silden er fedest og mindst indeholder 16 procent fedt. 
Matjessild er en modnet sild, som er en specialitet i Holland. Her bliver silden først renset, gælderne og indvoldene fjernes, men bugspytkirtlen beholdes. Det er enzymer fra netop bugspytkirtlen der modner fisken. Herefter saltes den og lægges i en tønde, hvor saltmængden regulerer hastigheden for sildens modning.


Kilde: Sildelaget
FiskerForum.dk


Norsk fiskeri efter Nordsø-sild er i fuld gang - del gerne


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia