Besøg vores mobil side
 .

Norsk Fiskeridirektorat bestiller hurtiggående kontrolbåd

Udgivet af FiskerForum den 24-02-2017 · info@fiskerforum.dk

Det er Maritime Partner i Ålesund der har indgået kontrakten med »Norwegian Rig Shuttle« om bygning af en stor hurtiggående kontrolbåd til levering december måned.

Nybygningen er planlagt at erstatte direktoratets to både, som har opgaverne idag. Sektionschef i Fiskeridirektoratets Overvågningstjeneste Rolf Harald Jensen, siger i en kommentar, »at foreløbigt går vi fra to både ned til en båd. Men vi vil trods begrænsningen fortsat være operative og mindre sårbare i forhold til driftsforstyrelser samtidig med at det giver større sikkerhed for besætningen og ikke mindst en miljømæssig sikkerhed for natur og omgivelserne. Det har været de helt klare mål i vores kravsspecifikationer.


Betingelser der samtidig gerne skulle gøre båden forberedt på vejrforholdene langs hele den norske kyst, også det nordligste, med is og vintervejr der gerne skulle gøre direktoratet mindre følsom overfor de ofte vanskelige og meget strenge forhold der findes på disse kanter. Alusafe 2000 MPV-desig og koncept er skræddersyet til de vanskelige vejr- og sejlforhold der findes langs norskekysten.


Ombord på den 20 meter lange kontrolbåd vil der være et mandskab bestående af kaptajnen samt to inspektører fra Fiskeridirektoratets overvågningstjeneste. Den nye norske opsynsbåd vil opererer indenfor fiskerigrænsen på fire nautiske mil og vil være certificeret for kystfart.


Båden er bygget til en besætning på fem personer og er derudover forsynet med udstyr som natkamera, kran og varmekabler i dæk og overbygning.


Længde overalt 21,90 meter


Bredde 5.60 meterKilde: Maritime Partner
FiskerForum.dk


Norsk Fiskeridirektorat bestiller hurtiggående kontrolbåd - del gerne


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia