Besøg vores mobil side
 .

Norsk rederi underskriver kontrakt på ny arbejdsbåd

Udgivet af FiskerForum den 08-05-2015 · info@fiskerforum.dk

FMV (Fitjar Mekaniske Verksted) er glade for den nye kontrakt, der er indgået med det norske rederi Napier AS, om byggeri og design af en etskrogs-arbejdsbåd af typen HFMV W26M af Isdahl-klassen. Fartøjet forventes færdig leveret til april 2016 og vil til den tid blive navngivet Taupo.

HFMV er en forkortelse af Hemmelig Ship Design og FMV. Værftet fører de stolte designtraditioner videre på Fitjar og bidrager dermed til det fortsatte udviklingsarbejde indenfor arbejdsbåde, fiskerbåde og brøndbåde, hvor fællesnævneren for dem alle er fisk.Det 17 mands store norske rederi Napier, blev etableret for godt 20 år siden på Langevåg i Bømlo. Et rederi der er kendt for at have været med til at udvikle princippet med skydeskot og lasteluger, som på den tid revolisionerede losningen af brøndbådene. Rederiet ejes af Bodil Eidesvik Tufteland og Arnt Eidesvik samt Kjetil Tufteland.Kvalitets-Arbejdsbåd med stor lasteevneArbejdsbåden Taupo bliver 26,25 meter langt og 11,6 meter bred, den vil kunne skyde en fart på 10 knop, trods en egenvægt på 250 tons og en lasteevne på 150 m3 svarende til ca. 200 tons. Den vil være udstyret med en dækskran på 150 tm og 50 tm med winch på 6,5 tons.FMV værftets fartøj nummer FMV218 TAUPO er den største arbejdsbåd-kontrakt FMV har indgået. Med dette projekt bryder værftet nye grænser og indlemmer dermed også etskrogs-arbejdsbåde i værftets portefølge. Arbejdsbåden af denne type får et stort lasterum, og har samtidg gode søegenskaber og en god styrke i skroget.Udelukkende norsk arbejdeUdviklingen og byggeriet af den nye arbejdsbåd til Napier, foregår udelukkende i Norge, hvilket giver værftet en række gevinster og fordele i forhold til leveringstid og kontrol med projektet samt en nøje opfølgning af kvaliteten i arbejdsudførelsen, samtidig med det giver fleksibilitet i byggefasen. Noget som værftets kunder sætter stor pris på.Det er heller ikke helt uden stolhed at værftet påbegynder et samarbejde, med hvad de kalder et innovativt og fremtidsorienteret rederi som Napier, der har valgt værftets kvalitets-arbejdsbåd med stor kapacitet.Kilde: Kystmagasinet og FMV ( Fitjar Mekaniske Verksted)
FiskerForum.com


Norsk rederi underskriver kontrakt på ny arbejdsbåd - Like og del gerne med dine facebook venner.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia