Besøg vores mobil side
 .

Norske kvinder fravælger i stigende grad fiskeriet

Udgivet af FiskerForum den 02-01-2017 · info@fiskerforum.dk

Ifølge en netop offentliggjort norsk statistik, fravælger et stigende antal kvinder fiskerierhvervet, trods stadigt flere og flere norske kvinder uddanner sig til en karriere indenfor den mandsdominerede verden.

Hele femten procent af de norske landmænd, er kvinder og sytten procent i det norske forsvar er ligeledes kvinder. Mens hele otte procent er kvinder, der arbejder i bygge og anlægsbranchen. Trods stigende søgning til de »mandsdominerede« erhverv, er tallet for kvinder i fiskeriet kun 2,8 procent. således havde kun 261 kvinder sidste år der hovedbeskæftigelse ved fiskeriet.


Sammenligner man dette med 1993, var der dengang hele 572 kvinder som ernærede sig som fiskere. Efter ti.året, fra 1983 og 1993, øgede antallet af kvinder i fiskeriet fra 0,8 procent til tre procent. Denne stigning er nu stagneret og tal fra sidste år antyder nu et direkte fald i antallet af kvinder i erhvervet.


Ligeledes går statistikken kvinderne imod, for antallet af fartøjer med faciliteter ombord til begge køn, er steget i denne periode. Men dette har ikke vækket kvindernes interesse for faget.Derimod er der noget der tyder på, at de fleste kvinder, som aktivt har valgt fiskeriet, arbejder alene fra egne fartøjer.Kilde: Kystmagasinet.no
FiskerForum.dk


Norske kvinder fravælger i stigende grad fiskeriet - del gerne med dine facebook venner.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia