Besøg vores mobil side
 .

Norske redere lægger ordre på tre trawlere på sydfynsk værft

Udgivet af FiskerForum den 14-09-2017 · info@fiskerforum.dk

I det sydfynske Ø hav, godt klemt inde mellem Als og Langeland, ligger Ærø som en tidligere moræneø, der naturligt danner den sydlige indgang til Lillebælt. Her yderst på Øens gren ligger Søby Værft, der i generationer har haft skibsbygnings- og reparationsværft i det sydfynske.

Selvom værftet ikke helt kan måle sig med de tidligere danske værftsgiganter som B&W og Lindø, så skorter det ikke på visioner for fremtiden, hvor værftet netop er ved at påbegynde byggeriet af to færger i år.


En pæn ordrebog


Til den første færge, lander skroget fra Stettin i Polen, her i september måned. Det er skroget til el-færgen »Ellen«, som har været et udviklingsprojekt, som Søby Værft har haft kørende.


Skroget til den anden færge lander til oktober. Det er en ny hybridfærge til Thyborøn-Agger Færgefart, som værftet vandt licitationen af. Her havde seks værfter afgivet tilbud på både en traditionel dieselfærge og en hybridfærge, som afløser for den gamle færge »Kanalen«. Søby Værft kunne efterfølgende underskrive kontrakten på 42,3 mio. kroner, som vinder af licitationen. De to færger skal leveres i første kvartal 2018.


Nybygning af tre norske sterntrawlere


Oveni færgerne og arbejdet med dem, kommer så nyheden fra det sydfynske værft, om ordre på tre norske 15 meter sterntrawlere, der skal leveres ultimo 2018.


Nybygningsordrerne er ifølge værftet, med til at sikre vækst i medarbejderstyrken og ved værftets samarbejdspartnere. Orderene understøtter også aktiviteterne på reparation og vedligeholdelse af skibe samt på værftets rejsearbejde WorldWide, indenfor motoroverhalinger, rørarbejder m.m. Samtidig kan værftet glæde sig over udsigten til største omsætning nogensinde i værftets historie.


Der er gang i forretningen


Søby værft, der er Ærøs største arbejdsplads, har i travle perioder, op mod 230 medarbejdere i gang i døgndrift med at bygge færger, trawlere, søværnets fartøjer og andre mindre specialfartøjer, hvor også ca. 20 maritime virksomheder deltager, med specialer indenfor skibselektronik, el-arbejde og træ- og apteringsarbejde samt udrustning af skibene.


Større erhvervsinvestering med ombygningen af Søby Havn


Med værftets øgede aktiviteter, bør havnen udbygges. Der ligger allerede planer for en udbygning, med længere moler, dybere havnebassin og værftets egne planer for en ny og større tørdok til værftet, så det kan tage større skibe ind.


Det vil dog være en større erhvervsinvestering for Ærø og vil kunne skabe 200 nye arbejdspladser, har erhvervsdirektør Carl Jørgen Heide tidligere udtalt i en kommentar til om- og udbygningsplanerne. Planer der efter økonomernes mening vil kunne tjene sig hjem på bare 6 år.


Søby værft og Ærø har ikke selv de ca. 200 millioner kroner projektet vil koste, og man håber på en statslig investering istedet.Kilde. Søby Værft og Ærø Kommune
FiskerForum.dkNorske redere lægger ordre på tre trawlere på sydfynsk værft - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik