Besøg vores mobil side
 .

Ny i bestyrelsen for FF Skagen

Udgivet af FiskerForum den 11-07-2014 · info@fiskerforum.dk

Fiskeskipper og reder Henning Kjeldsen ser det som sin opgave at bidrage til optimering af driften set med fiskerens øjne

Henning Kjeldsen har været meget omtalt i dansk dags- og fagpresse dette forår. Først, da han præsenterede sit nye fartøj, Danmarks største fiskeskib, S 349 ”Gitte Henning” i Skagen sammen med sine fire andre fiskeskibe.


Senere, da han med ”Gitte Henning” landede den største fangst nogensinde i en dansk havn, 3.200 tons blåhvilling til FF. Fangsten blev taget på tre døgn og med blot syv slæb nordvest for de Ydre Hebrider ved Skotland.


Flyttede til Skagen


Drengen fra Ebeltoft og Grenaa, der flyttede til Thyborøn og senere valgte Skagen som hjemhavn, er på fjerde år fastboende skawbo med sin hustru Birthe. Navnet ”Gitte Henning”på otte fiskeskibe gennem mere end 40 år begyndte med fars trækutter. De er navnene på hans søster Gitte samt Hennings eget, som deres far valgte oprindelig. Hennings far begyndte at fiske i 1960, og i 1966 blev hans kutter døbt ”Gitte Henning”. Sådan har det været siden. Henning fiskede med sin far som 19-årig og siden også med sin bror, men ejer nu alene S 349 ”Gitte Henning”og fire andre både.


Fingeren på pulsen


Hvorfor jeg blev medlem af bestyrelsen i ”FF Skagen A/S”? - Jeg sagde ja, fordi jeg mener, at det er vigtigt, at der sidder flere i bestyrelsen, der har fiskeriet inde på livet. Der er som bekendt nogle, som ikke har så nært kendskab til det aktive fiskeri. Det må derfor være vigtigt for en virksomhed som FF, at der også er fiskere, som kan komme med input til at optimere driften set fra en fiskers side.


Et ord er et ord


Hvorfor flyttede du til Skagen både privat og med dine skibe? - Jeg mødte nogle mennesker, hvor et ord er et ord, når man har en aftale. Det blev afgørende for mig. Her tænker jeg specielt på den tidligere indkøber, når vi landede fisken, Chris Smed. Hans arbejde for FF var jo unikt. Det håber jeg bliver i samme ånd fremover, selvom det må blive svært at erstatte ham. - FF er ligesom andre virksomheder i branchen afhængig af fiskeripolitikken og forvaltningen af den, men fiskeren er det først og fremmest. Er du tilfreds med fiskeripolitikken? - Bestemt ikke. I år rammer den endnu engang ved siden af med kvoten for tobis fordelt i en række områder, der på ingen måde svarer til virkeligheden. Den bygger alene på administrative afgørelser. Sådan har det desværre været i flere år, siden biologerne begyndte at rådgive politikerne, og der blev indført kvoter på flere arter, også den vigtige tobis.


Logik og dokumentation


Vi er, som alt for mange udenfor dette erhverv ikke forstår, ikke blot utilfredse fiskere. Logikken og dokumentationen er på vor side. Forsigtighedsprincippet i rådgivningen har spillet fallit, og det rammer ikke blot fiskeriet, men også fiskemelsfabrikkerne og arbejdspladser i mange tilknyttede erhverv på land. - Jeg forstår ikke, at fiskeripolitikken er så urealistisk, fordi vi fiskere aldrig har været interesseret i at overfiske bestandene, som vi gennem generationer har opnået en sikker viden om.


Kilde: FF Slkagen
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia