Besøg vores mobil side
 .

Ny bestyrelse i Skagen Havn ser muligheder

Udgivet af FiskerForum den 08-07-2014 · info@fiskerforum.dk

kagen Havn har fået en ny bestyrelse, der har fokus på, at udnyttet de forretningsmæssige muligheder bedst muligt, som den store havneudvidelen giver. Den nye bestyrelse vil i et samspil med Skagen by, Frederikshavn Kommune og Region Nordjylland arbejde for at skabe mere vækst.

Frederikshavn Kommune har udnævnt tre nye bestyrelsesmedlemmer til Skagen Havn. Det er Aalborgs Lufthavns direktør Søren Svendsen, Managing Director for Maersk Broker Agency, Stig Duus Enslev og Niels Arnold Lund, direktør i Board Governance.


Tre nye herrer i bestyrelsen vil sammen med de fire lokalt forankrede bestyrelsesmedlemmer have fokus på Skagen Havns forretningsmæssige muligheder og tiltrække nye virksomheder til havnen.


De nyvalgte bestyrelsesmedlemmer kender ikke specifikt til Skagen Havn, men rigtig meget til til moderne bestyrelsesarbejde, der blandt andet indebærer, at de tidsmæssigt committer sig til at arbejde for Skagens Havns mange muligheder langt ud over de gange, hvor de mødes til bestyrelsesmøderne.


Muligheder


Aalborg Lufthavns direktør Søren Svendsen er en af de bestyrelsesmedlemmer, der har trukket i arbejdstøjet. En af hans spidskompetencer i bestyrelsen er at tiltrække alle de forretningsmuligheder, som Skagen Havn har.


En organisation skal passe på med at sætte grænser for sig selv. Man skal blive ved med at se muligheder. Min erfaring fra Aalborg Lufthavn viser, at vi har fået markedsandele, som, vi slet ikke troede, var mulige, fordi vi ikke har haft nogen grænser for, hvor store vi kan blive, siger han. Han ser mange paralleller i hans eget arbejde i Aalborg Lufthavn og den store turisme, som de mange krydstogtskibe, der ligger til i Skagen Havn, genererer.


Krydstogter


Managing Director for Maersk Broker Agency, Stig Duus Enslev ser også store muligheder for Skagen Havn især pga. Skagen Havns geografiske placering.


Der sejler 60.000 større skibe i det stræde, så der er masser af muligheder for, at Skagen Havn er der, hvor skibene skal serviceres især med den kommende bunkerstation, siger han.Et andet område, som Stig Duus Enslev kender rigtig meget til er krydstogtskibe.Skagen Havn har selv fokus på det store potentiale, der ligger i at få endnu flere krydstogter til Skagen, her vil jeg kunne byde ind med viden og netværk.


Ny bestyrelse


Niels Arnold Lund er direktør for Board Governance, der udvikler og træner bestyrelser og bestyrelsesmedlemmer, tidligere har han været direktør for Storkundeområdet i Spar Nord.


Bestyrelsesmedlemmer skal være værdiskabende, og det bliver vi kun i Skagens Havns bestyrelsen, hvis vi spørger os selv, hvad vi som bestyrelsesmedlemmer kan hjælpe direktionen på Skagen Havn med, så de kan lykkes endnu bedre, siger Niels Arnold Lund.


Han ved godt, at langt de fleste bestyrelser i Danmark bruger deres arbejde på kontrol og opfølgning af direktionen, men sådan skal Skagen Havns bestyrelse langt fra arbejde.


Man må aldrig glemme kontrol og opfølgning, men man kan sagtens tilrettelægge bestyrelsesarbejdet sådan, at det ikke fylder, og samtidig fokusere på det fremadrettede arbejde, der skaber resultater.


Facts om Skagen Havns bestyrelse


Skagen Havn er organiseret som en kommunal selvstyrehavn, og ejes af Frederikshavn Kommune. Havnens overordnede ledelse varetages af en havnebestyrelse på syv medlemmer, heraf er to valgt af Frederikshavn byråd. Den daglige ledelse varetages af havnedirektør Willy B. Hansen.


Skagen Havns bestyrelse består i øvrigt af følgende:
  • Bjarne Kvist, Byrådsmedlem
  • Pia Karlsen, Byrådsmedlem
  • Mikal Nielsen, Havneassistent/Lods
  • Repræsentant fra Skagen Havneforum, endnu ikke besat.
Kilde: Skagen Havn
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia