Besøg vores mobil side
 .

Ny Brokaj tager form i Hvide Sande

Udgivet af FiskerForum den 13-11-2015 · info@fiskerforum.dk

Udvidelsen af kaj 11, også kaldet Aarhuskajen ved sydhavnen i Hvide Sande tager i øjeblikket form, efter der er hugget beton og man i den forgangne uge, er begyndt at ramme pæle ned til den nye brokaj.

Anløbshavn for større fartøjer


Kaj 11 bliver på 150 meter, med en vanddybde på 7 meter og i forlængelse af denne, etableres der en helt ny transportvej til hovedvejen, der går igennem Hvide Sande.



Det er især for at imødekomme et stadigt stigende anløb af større og større fartøjer, der har skabt behovet for en udvidelse her kort efter anlæggelsen af den nye Vesthavn i den vestjyske havneby.



Stigende trafik på vandvejen


Store industritrawlere og tørlastskibe samt coastere, der i stigende tal anløber Havnen, har nødvendiggjort udvidelsen allerede nu. En udvidelse der giver Hvide Sande Havn en nødvendig fleksibilitet, når fartøjer lander alt fra; korn og foderstoffer eller sten og grus, samtidig med at store konsumtrawlere og industrifiskere losser.



Udvidelsen giver nu muligheden for at flexe med Vestkajen 111 på 200 meter (2 fartøjer) og den nye Aarhuskaj nr. 11 på 150 meter (1 - 2 fartøjer) og sidst men ikke mindst, Vodbinderkajen der i nødstilfælde også kan bruges til tørlastskibene.



Danmarks femte største fiskerihavn, står således goddt rustet til også at tage de udfordringer op, som arbejdet med Havvindmølleparken Horns Rev III vil give. Specielt med en beliggenhed der giver kortere sejltid og dermed sparet driftsomkostninger for entreprenørene til havmølleparken, hvilket sammenlagt vil gøre Hvide Sande Havn særdeles attraktiv for kommende entreprenører til havvindmølleparken.



Kilde: Hvide Sande Havn


FiskerForum.com


Ny Brokaj tager form i Hvide Sande - del gerne med dine facebook venner


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia