Besøg vores mobil side
 .

Ny olietankgård med 15.000 tons olie årligt

Udgivet af FiskerForum den 04-07-2014 · info@fiskerforum.dk

FF investerer omkring 35 mio. kr. i otte nye olietanke som led i samarbejdet med den norske koncern ”Marine Harvest”.

Otte nye olietanke i en olietankgård på omkring 1.600 kvm skal bygges ved Fabrikskajen. Planen er vedtaget, og byggeriet ventes at begynde i løbet af efteråret.


”FF Skagen” skal rense fiskeolien ekstraordinært, som den norske, internationale virksomhed ”Marine Harvest” bruger i foder til opdræt af laks i Nordatlanten, som eksporteres til store dele af verden.


Brug af overskudsvarme


FF investerer omkring 35 mio. kr. i projektet. Der bygges syv store olietanke og én mindre med en samlet kapacitet på 15.000 tons olie. De store tanke bliver 23½ m høje og 13 m i diameter. Men ikke nok med det.


Vi forventer samtidig at kunne opvarme olien ved hjælp af overskudsvarme, hvor vi tidligere brugte primær energi til opvarmningen, forklarer Technical Director Thomas Rasmussen. Der bliver således tale om både en økonomisk og miljømæssig gevinst i forbindelse med samarbejdsaftalen med ”Marine Harvest”.


Verdens reneste


FF’s Quality Director Klaus H. Kristoffersen glæder sig over, at det er lykkedes at nå så vidt med dette projekt.


Jeg vil kalde det et stort skridt i den offensive udvikling, som FF er i gang med. At vi nu er i stand til at rense fiskeolien for eventuelle uønskede stoffer og nå langt bedre resultater end myndighederne kræver, er i sig selv tilfredsstillende. At den internationale omverden samtidig får øje på, hvad vi kan til gavn for fisk, fødevarer og mennesker gør ikke glæden mindre.


Vort analysearbejde gennem en årrække og vort laboratoriums indsats i denne sammenhæng spiller en væsentlig rolle. Det vil den naturligvis gøre fortsat i årene fremover, og vi kommer også til at udbygge laboratoriet yderligere.Sikkerhed og sundhed er et led i vores strategiFF’s CEO, Johannes Palsson:


Det er en milepæl med dette byggeri af en ny olietankgård og en styrkelse af den profil på sikkerhed og sundhed, som er et led i vor strategi. Vi har skabt et nyt produkt, som også tilbydes andre interesserede i branchen.


Kilde: FF Skagen
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia