Besøg vores mobil side
 .

Nybygning til ung reder i Grønland

Udgivet af FiskerForum den 23-12-2015 · info@fiskerforum.dk

Fiskeskipper Haansi Ortu Sandgreen på 26 år fra Ilulissat (Jakobshavn), har netop indgået aftale med Vestværftet i Hvide Sande om byggeri af et nyt Autoline- og garnfartøj til det grønlandske hellefisk og torskefiskeri.

Båden bliver 14,99 meter lang, 5,50 meter bred, tonnage på 31,9 BT efter bekendtgørelse om kystnært fiskeri efter hellefisk og for mest optimale arbejdsforhold er skibet næsten med fuldt shelterdæk.



Skibet skal fiske med garn og autoline ved den isfyldte Grønlandske vestkyst. Motoren bliver efter forholdene, en kraftig Scania DI 13 på hele 450 HK leveret af Nordhavn, en ZF350 gear og en 22kw 380v Perkins generatoranlæg som den grønlandske skipper får glæde af, når kursen sættes til fiskepladsene i Diskobugt, Uummannaq og Upernavik områder.



Rederen har pt. En 33 fod Awi boat, som han købte tilbage i 2011 og råder idag over 180.000 kg kvoteandel for hellefisk. Udover kvoten kan der fiskes frit i kvotefri område i forvaltingsområde 47. Ligeledes har den grønlandske fiskeskipper også licens i område 46 efter hellefisk.



Nybygningen får aptering til 6 mand, som er fuld bemanding, når der fiskes med autoline. Fartøjet bliver udstyret med et komplet 15.000 krogs Mustad Coastal Autoline system, der betjenes af tre mand pr. Vagt i seks timer, hvorefter et nyt hold på tre mand overtager de næste seks timer.



Ved garnfiskeriet er det en fire mands besætning, der udfører arbejdet om bord, med at sortere og rense fisken, få den pakket, iset og på køl, samt få klargjort garnene. Der monteres garnklarer for at lette arbejdet.



Skibet er bygget efter forholdene, i de til tider isfyldte farvande omkring Grønland, med forstærket skrog og isspanter. Det forventes at fartøjet ligger klart omkring august 2016. Skibet skal selv sejle hjem til hjemhavnen Ilulissat til den tid.



Kilde: Vestværftet og reder Haansi Ortu Sandgreen



FiskerForum.com"


Nybygning til ung reder i Grønland - del gerne med dine facebook venner.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia