Besøg vores mobil side
 .

Nye »Gitte Henning« har forladt værftet i Gdynia Polen

Udgivet af FiskerForum den 06-10-2017 · info@fiskerforum.dk

Nu nærmer tiden sig for overleveringen af det kæmpestore pelagiske fartøj S349 »Gitte Henning«, der netop i dag har forladt det polske værft i Gdynia Crist S.A., hvor kursen nu er sat til det norske Kleven Myklebust Verft A/S.

Det nordjyske rederi Gitte Henning A/S, fik i sin tid håndslag på en overtagelse af den nye trawler »Gitte Henning« i slutning af 2017, dette er ændret til april måned 2018, hvorefter den 90,45 meter lange og 17,80 meter bredde pelagiske trawler kan starte fiskeriet op.


Det norske værft har fornyeligt skiftet til ny daglig leder Inge-Jonny Hide, som afløser Kristian Opsal. Kleven Myklebust Verft A/S er ifølge den nye chef udfordret, da værftet primært har været en del af olieservicemarked i Norge. En branche som har været stærkt vigende og derfor har krævet en omstilling fra værftets side. En omstilling som er godt igang, da værftet i den kommende tid, ud over »Gitte Henning«, også skal levere en brøndbåd og en færge.


Danmarks største fiskefartøj.


Det er et gigantisk fiskefartøj, der bliver Danmarks historiens hidtidige største med en dødvægt på mere end 4200 tons.


Henning Kjeldsen, fra rederiet Gitte Henning A/S har tidligere overfor FiskerForum fortalt, hvorledes et Islandsk Rederi, viste interesse for køb af det dengang næsten nybyggede »Gitte Henning«, hvilket åbnede mulighed for, at Henning Kjeldsen kunne få indfriet et af sine ønsker om at få skibets dybgang gjort ca. en halv meter lavere, så den uden problemer også kunne få mulighed for at lande sine fisk i Thyborøn.


»Gamle« Gitte Henning fra 2013 - blev overdraget til det Islandsk rederi i midten af december i 2015. Men udsigten til næsten 2 år uden et fartøj, var alligevel for meget for den driftige jyske fisker, så i aftalen med islændingene, overtog Henning Kjeldsen, samme dato, selskabets fartøj »Bretir«, som dengang lå i Polen for at blive sandblæst og klargjort. Dette fartøj overtog Henning Kjeldsen og det er meningen at det skal fiske helt indtil foråret 2018, hvor den Nye »Gitte Henning«, gerne skulle ligge klar ved Myklebust Verft i Norge, til endelig overtagelse.Kilde: Kleven Myklebust Verft A/S
FiskerForum.dk


Nye »Gitte Henning« har forladt værftet i Gdynia Polen - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik