Besøg vores mobil side
 .

Økologiske Line-muslinger fra Limfjorden er en succes

Udgivet af FiskerForum den 22-09-2017 · info@fiskerforum.dk

Fiskeriet efter skaldyr og muslinger i Limfjorden strækker sig helt tilbage til det forrige århundrede, hvor Limfjords-Østerskompagniet for alvor satte Limfjorden på verdenskortet, med friskfanget muslinger og østers.

Siden er der løbet meget vand i fjorden og i 1986 blev to muslingeindustrier, Limfjords-Østerkompagni og Vilsund Muslinge slået sammen til et fælles foretagne, Vilsund Blue.


Samme år fik Vilsund Blue A/S, som den første muslingeproducent certificeret fiskeriet efter muslinger med MSC-Certifikat for bæredygtigt fiskeri.


Siden har firmaet på Mors, intensivt produktudviklet og højnet kvaliteten på deres muslinger. Sidst med line-muslinger, der for knapt to år siden, ligeledes opnåede den økologiske certificering. En ubetinget succes, trods en højere pris pga. den øgede håndtering, men populært med den væsentligt højere kød procent. Et faktum der sammenholdt med en kortere dyrkningstid end almindelige bundmuslinger, er hurtigere at producere.


De økologiske line-muslinger dyrkes i Limfjordens vand-overflade, hvor muslingerne hænger på korte bånd, til de er ca. en centimeter i størrelsen, Herefter landes de og bliver anbragt mere beskyttede i lange »strømper«, som igen placeres tæt på vandoverfladen, hvor sollyset og algevæksten hurtigt giver dem størrelse, så de allerede i maj måned kan høstes. Det er ca. to år hurtigere end tilsvarende bundmuslinger er om at vokse til samme størrelse.


Hovedparten af de økologiske line-muslinger eksporteres i dag til Europa.Kilde: Food-Supply og Vildsund Blue
FiskerForum.dk


Økologiske Line-muslinger fra Limfjorden er en succes - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik