Besøg vores mobil side
 .

Omgående levering sikre Thyborøn-firma succes

Udgivet af FiskerForum den 09-07-2014 · info@fiskerforum.dk

Thyborøn Trawlbinderi har succes med at byde ind på store og små opgaver, til hurtig levering. Og med virksomhedens 1100 m2 store trawlhal, hvor der håndteres trawl i hele længder og alle størrelser på tromlerne, kan arbejdet foregå indendørs og er således uafhængige af vejr og vind.

Firmaet blev etableret for godt et halvt års tid siden med John Bech som daglig leder og med Rederiet Gitte Henning som ejer.


Udover trawlhallen på 1100 m2 er der også 450 kvadratmeter lagerhal, der til dagligt danner rammen for serviceringen af både lokale fartøjer og rederiets egne seks trawlere, fortæller John Bech til FiskerForum.com, at heldet har fulgt firmaet, da trawlene også fanger noget når de slæbes. Hvilket John Bech selvfølgelig er ovenud tilfreds med og som underforstået også har været en del af Thyborøn Trawlbinderiets succes.


John Bech siger videre, at den anden årsag til succesen, er muligheden for hurtig og omgående levering. Hvilket selvfølgelig ikke er helt omkostningsfrit, da lagret hele tiden skal være ”up to date”, for at klare efterspørgslen. Nogle af de mest gænse materialer der indgår i trawlproduktionen, har leveringstider på helt op til seks uger, hvorfor indkøb og logistik gerne skal gå op i en højere enhed, for at skulle kunne lykkedes.


Egen produktion og eget design


Optimering og ændringer i udseende og trawlteknologien afprøves til stadighed og det skorter heller ikke på nye ideer og ændringer samt justeringer, der samlet set skal gøre at trawlene fanger endnu mere end tidligere. Noget som John Bech til stadighed følger på 3D og computer aniveringerne, for at sikre trawlets effektivitet, ved at følge og optimerer hvorledes maskerne står ved forskellige strømforhold og hvorledes bagposen arter sig samt alle de andre parametre man kan justerer på for at opnå det suplime.


Selvom trawl umiddelbart ligner andre trawl, har John Bech sørget for at give trawlene deres eget præg og dermed en model, som andre firmaer ikke har tilsvarende. En differencering blandt andet med mindre maskestørrelser i bunden af trawlet fungerer fint og som John tørt konstaterer, ”Det skader aldrig med lidt mindre masker her”.


Større ordre til rederiet


S 349 Gitte Henning skal have leveret silde- og makreltrawl med en omkreds på 1228 meter og et tobistrawl på 9700 masker i 40 mm og ligeledes leveres der tobis trawl med 4560 masker til S 49 Birgitte Martine, fortæller John Bech, der samtidig gør opmærksom på at Thyborøn Trawbinderi stadig leverer størsteparten af deres produktion til moderfirmaet og det kun er små 20 procent af omsætningen der går andre veje.


Denne procent er dog stigende siger John Bech videre, og glæder sig samtidig over at flere og flere har fået øjene op for, at nye grejer fanger bedst.


Kilde: Thyborøn Trawlbinderi
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia