Besøg vores mobil side
 .

Bork fisker fik en ordentlig overhaling

Udgivet af FiskerForum den 23-05-2014 · info@fiskerforum.dk

Alle som kommer på Bork Havn i den sydlige ende af Ringkøbing Fjord, kender fisker Brian Søgård Andersen, der med fjordkutteren RI 54 Lene jævnligt lander HavFriskFisk.dk på havnekajen.

Flere turister og lokale i området, har gjort det til en vane, at hente deres friske fisk ved kajen, efter at have fået en SMS fra HavFriskFisk.dk om hvornår RI 54 Lene lander i Bork Havn.


Men siden jul har garnfiskeren haft båden liggende ved Hvide Sande Båd og Motorservice, for at få repareret en fiberskade, som Brian Søgård Andersen spøgefuldt kalder det overfor FiskerForum. Men det dækker over noget knapt så spændende, som Osmose eller fiberpest. Skader der helst skal behandles hurtigt og effektivt, for ikke det skal brede sig.


Så da Lene, som er Brians kæreste eje, og nu tænker vi også på båden i denne forbindelse, skulle repareres, blev den sejlet om til Æ Gammel Havn i Hvide Sande, hvor det lokale Hvide Sande Båd og Mortorservice med Erik Nielsen igennem mere end 32 år har repareret og serviceret alt på større og mindre fiskefartøjer.


Hvide Sande Båd og Mortorservice (BMS Hvide Sande)


At det netop blev Erik der fik opgaven, skyldes hans erfaring med både byggeri og reparation af glasfiskerfartøjer. En viden og en faglighed som i dag også rækker udover skibsdelen, og hvor større midt og vestjyske firmaer, som eksempelvis Vestas, også drager nytte af Hvide Sande firmaets knowhow og ekspertise på fiberområdet.


En ordentlig overhaling af Erik


Osmose eller som nogen også kalder fiberpest, havde sat sig i bunden af RI 54 Lene og den lille fjordkutter blev derfor grundigt sandblæst efter at være trukket på land og derefter sat til tørring. Efter Erik Nielsens instrumenter og måleudstyr sagde ok for tørringen, blev båden spartlet og slebet, for derefter at få påført ny gelcoat, indtil en kritisk Erik Nielsen var tilfreds. Alle genføringer og bundhaner blev skiftet ligesom alle zinkanoder , for til slut at få den sidste finish og en god gang bundmaling.


Det var derfor en yderst tilfreds og glad fjordskipper fra Bork der fik sin nu nyrenoveret RI 54 Lene tilbage og derefter kunne begynde fiskeriet i fjorden igen. Tilfredsheden og det brede smil hos Brian, dækker ikke kun over et yderst veludført arbejde ved Hvide Sande Båd og Mortorservice (BMS Hvide Sande), men også over at båden var godt forsikret ved Hvide Sande Skibsforsikring, mod skader at denne art.


FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia