Besøg vores mobil side
 .

På Søndag er det Fiskens Dag på Helsingør Nordhavn

Udgivet af FiskerForum den 30-08-2017 · info@fiskerforum.dk

Søndag den 3. september går ikke bare Nordhavnen i selvsving og i fisk, men også de lokale fiskere åbner på dagen, op for deres fartøjer og filetér flittigt dagens friskfanget fisk, sammen med Kystfiskerkompagniet.

Så kom ned og lad fingrene løbe undersøge henover en våd og glinsende frisk makrel sammen med Helsingørs 7. klasser, som vil vise hvad de har lært i skolen, når det kommer til at finde rundt i makrellens indre.


Den nye Fiskeriminister Karen Ellemann kommer også for at bakke op om det kystnære og bæredygtige kystfiskeri.


Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri (FSK) har de seneste år endevendt den danske fiskeripolitik, og formanden Søren Jacobsen, hvis båd har hjemhavn i Helsingør, har haft sin gang på de bonede gulve sideløbende med fiskeriet fra sin garnbåd på Øresund.


Karen Ellemann lægger vejen forbi


Nu afholder FSK et arrangement til glæde for Helsingørs borgere i Helsingør Nordhavn. »Det er jo dejligt på den måde at give noget tilbage til havnen, og det er så rart at møde den store interesse for det lokale kystfiskeri«, siger Kystfiskerforeningens formand, Søren Jacobsen i en kommentar til »Fiskens Dag i Helsigør«. »Vi er også meget glade for at den nye Fiskeriminister, Karen Elleman kommer, fordi det viser, at der nu er nye takter på vej for kystfiskeriet fra regeringens side«.


Som endnu et scope, vil den nye køkkenchef Casper Sobszyk fra Strand & Badehotelet Marienlyst, som har en fortid på nogle af Københavns bedste og fineste fiskerestauranter, tilberede og anrette kystfiskernes nyfangede fisk, så alle på dagen kan få glæde af dagens fangst af sprællevende og helt friskfanget fisk, som bare smager bedre. Kokken Casper Sobszyk er ikke i tvivl, for med sin baggrund fra den Bornholmske klippeø, har han altid arbejdet med fisk. »Alene det faktum, at man kan få fisken direkte herude fra Øresund, så frisk som hvis man selv havde fanget den, er jo drømmen for en kok som mig«, slutter Casper Sobszyk af.


Øresund er et fantastisk eksempel


Sundet er jo et fantastisk eksempel på, at erhvervsfiskeriet fint går hånd i hånd med en spændende og varierende natur, med dets overvældende dyre, fiske og planteliv.


Øresundsakvariet vil søndag stille udendørs rørebassiner op på kajen, så børn og unge kan røre ved de mange forskellige fisk og skaldyr, der lokalt kommer fra Øresunds kølige dyb. Samtidig vil der også være en udstilling med de mange forskellige typer tang, som findes i Øresund, og ikke mindst hvad man kan bruge det til.


Programmet er som følger: • 11:00:


  Velkomst ved Fiskeriminister Karen Elleman og Borgmesteren i Helsingør, Benedikte Kiær samt Formanden for Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri (FSK), Søren Jacobsen

 • 11R11;16:


  Kom ombord på fiskernes fiskekuttere og få en fisk med hjem fra morgenens friskfanget fisk fra Øresund

 • 11R11;16:


  Smag på Strand & Badehotel Marienlysts bud på en rustik sensommer salat. Grillet friskfanget fisk serveret med syltede og sprøde grønsager, hertil grillet gulerodspuré. Brød fra Næsby, der er Den Søde Bager i Helsingør.

 • 11R11;16:


  Dissekér en makrel med nogle af Helsingør kommunes 7. klasses elever og Naturcenter Nyruphus

 • 11R11;16:


  Stik hånden i Øresunds Akvariets røre bassin og kom tæt på fisk og skaldyr fra Øresund

 • 11R11;16:


  Besøg Danmarks Naturfredningsforenings udstilling, hvor blandt andet tang, vises frem som den nye trend i køkkenet samt hvilken betydning tang har for havet.

 • 11R11;16:


  Hils på UV jægerne i Havnebassinet


Husk, at lytte til folkemusikken, hvor der i den anledning også vil være mulighed for at købe øl, vand eller kaffe m.m. under hele arrangementet.


Du kan se facebook opslaget omkring Fiskens Dag i Helsingør den 3. september 2017 her på FSK facebooksideKilde: FSK
FiskerForum.dk


På Søndag er det Fiskens Dag på Helsingør Nordhavn - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik