Besøg vores mobil side
 .

Plastforureningen har fået et samlet Folketing til tangenterne

Udgivet af FiskerForum den 05-12-2017 · info@fiskerforum.dk

Det er et enigt Folketing, der med baggrund i den tiltagne plastforurening af vores havområder, har sendt et brev til EU-Kommissionen med de danske ønsker til en kommende europæisk plaststrategi.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har sammen med et samlet Folketing sendt et brev til EU-Kommissionen, om de danske bekymringer på plastområdet og ønsker til EU’s kommende plaststrategi. »Vi skal, som Esben Lunde Larsen udtrykker det, «ind og påvirke EU’s beslutningsproces, så vi får et godt europæisk grundlag til at løse fremtidens plastudfordringer.«


Det er efter Miljø- og Fødevareministerens mening, »dejligt at se et samlet Folketing være enige om, at det er nogle fælles udfordringer, som vi skal løse på europæisk plan, og som står bag brevet fra Danmark til EU. Når vi kender indholdet af den europæiske strategi, så vil arbejdet begynde med en national plasthandlingsplan.«


I brevet er der fokus på, at Kommissionen bør være meget ambitiøse til at tænke i langsigtede løsninger, når det gælder plastudfordringerne og at det ikke blot er et affaldsproblem, men at det er en udfordring, som den europæiske plaststrategi skal tænke ind i en cirkulær økonomi-dagsorden, hvor plasten bliver genbrugt.


Du kan læse hele brevet her


I brevet fokuserer Regeringen og ordførerne på, at nedestående ting bliver inddraget i den europæiske plaststrategi:  1. Hvordan civilsamfundet bliver inddraget i at reducere plastforurening.

  2. Forbyde mikroplaststykker i personlige hygiejneprodukter.

  3. Udfase problematiske tilsætningsstoffer i plast.

  4. Reducere den totale affaldsmængde og kortlivede plastprodukter ved at vise muligheder igennem store innovative projekter, støtte præventive bæredygtige forretningsmodeller og reducere engangsplastprodukter i fx takeaway indpakning.

  5. Øge genanvendelse og støtte højkvalitets- og funktionelle markeder for andenhånds plastmaterialer med sikker forsyning og tilstrækkelige højkvalitetsprodukter, der ikke indeholder problematiske substanser.

  6. Sikre standardiserede basis for nationale forsøg på at reducere mikroplast i vandmiljøet.


Brevet er underskrevet af:


Esben Lunde Larsen, miljø- og fødevareminister


Mette Abildgaard, MF, Konservativt Folkeparti


Pia Adelsteen, MF, Dansk Folkeparti


Ida Auken, MF, Radikale Venstre


Carsten Bach, MF, Liberal Alliance


Erling Bonnesen, MF, Venstre


Maria Reumert Gjerding, MF, Enhedslisten


Christian Poll, MF, Alternativet


Christian Rabjerg, MF, Socialdemokratiet


Trine Torp, MF, Socialistisk FolkepartiKilde: Miljø- og Fødevareministeriet
FiskerForum.dk


Plastforureningen har fået et samlet Folketing til tangenterne - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik