Besøg vores mobil side
 .

Regeringen ønsker kvoteejerne frem i lyset

Udgivet af FiskerForum den 06-10-2017 · info@fiskerforum.dk

Regeringen ønsker med nyt lovforslag større gennemsigtighed omkring fiskekvoterne, derfor skal selskaber, der driver erhvervsfiskeri, fremover oplyse hele ejerkredsen bag.

Det er Karen Ellemann, der som minister for fiskeriet, har stillet sit første egentlige forslag til at afdække de såkaldte »kvotekonger«. »Kvotekonger« der efter et flertalt i Folketinget mener, har tilegnet sig en for stor andel af de fiskekvoter Danmark har.


Regeringen foreslår i lovændringen, at hele ejerkredsen bag kvoterne skal oplyses, hvor der idag kun er krav om to tredjedele af ejerne, hvor den sidste tredjedel kan forblive hemmelig. Det ønskes nu ændret sammen med en større gennemsigtighed også omkring de bagvedliggende ejerskaber af selskaber samt personer, skriver TVMidtVest.


Intentionen i lovændringen, lægger op til at tydeliggøre om de samme personer gennem forskellige selskaber, forsøger at samle fiskekvoter på færre hænder.Kidle: TVMidtVest
FiskerForum.dk


Regeringen ønsker kvoteejerne frem i lyset


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik