Besøg vores mobil side
 .

Sardinerne har ikke en chance

Udgivet af FiskerForum den 02-05-2014 · info@fiskerforum.dk

Det er helt forståeligt når stimer af sardiner, fortvivlet og desperat forsøger at undvige denne havets forhistorisk udseende mester jæger, der med en imponerende hastighed på 110 km/t slår alle i hurtighed.

Nej der er ikke sværdfisken, den er kun halvt så hurtig med 64 km/t, som havenes virkelige og absolut hurtigste mestersvømmer sejlfisken (Sailfish / Istiophorus). Det har forskere fra blandt andet Københavns Universitet afsløret igennem en række videooptagelser af den lynsnare fisk. Det skriver videnskab.dk på deres hjemmeside.


Unik jagt teknik
For at forevige sejlfiskens fantastiske fangstteknik, brugte det internationale forskerhold fra Canada, Danmark, Italien og Tyskland undervands high-speed videokameraer, der kan optage 240 billeder pr. sekund, til at få de nye billeder i hus. Med denne foto teknik, blev det vist at den Atlantiske sejlfisk (Istiophorus albicans) bruger sin forlængede overkæbe som et værktøj til at fange hurtigt-svømmende fisk, heriblandt sardiner.


Videooptagelserne viste også, at sejlfiskene fangede sardinerne ved først at bevæge deres snudelignende kæber ind blandt sardinerne, for derefter lynhurtigt at dreje hovedet (en bevægelse der er målt til 125 km/t) hvorved sardinerne ofte blev slået ud af kurs og ud af stimen, hvilket gjorde dem til et let bytte for sejlfiskene.


Se videoen med de fascinerende og smukke optagelser, der blev optaget ud for strædet mellem Mexico og Cuba.


Den Atlantiske sejlfisk tilhører sværdfiskefamilien og er karakteristisk ved at have en forstørret rygfinne og en forlænget sværdlignende overkæbe. Sejlfisk kan blive op til tre meter lange og anses for at være de hurtigste fisk af alle.


Kilde: Videnskab.dk
FiskerForum.com


Foto: Screen Clips fra video - Københavns Universitet


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia