Besøg vores mobil side
 .

»Sildepisker« alias en vågehval dissekeres på fredag

Udgivet af FiskerForum den 16-06-2017 · info@fiskerforum.dk

Det hele foregår på Nordeuropas største akvarium, Nordsøen Oceanarium i Hirtshals, hvor forskere fredag den 16. juni dissekerer vågehvalen overfor et interesseret publikum.

Vågehvalen kom ulykkeligvis af dage, da den torsdag morgen endte sine dage i bundgarnet hos en fisker fra Skagen. Trods omstændighederne, priser forskerne sig lykkelige, for de har nu fået en sjælden mulighed for at dissekere en vågehval der hører under bardehvalerne og på den måde få lidt mere viden om arten.


Flaskeposten skriver på deres netavis, at det var bundgarnsfiskerne Troels og Poul Tvilling, der skulle røgte deres bundgarn ud for Skagens havn, opdagede noget temmelig usædvanligt. Der lå nemlig en ca. 6 meter lang død vågehval i bundgarnet.


Siden 1991 har der af Naturstyrelsen i samarbejde med Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg og Statens Naturhistoriske Museum, Zoologisk Museum i København, været gennemført registrering af strandede havpattedyr, som overvejende omfatter marsvin og sæler. I undersøgelserne skal hvalen måles og vejes og der skal tages en masse prøver til forskning. Det er også et mål at kunne sige noget om dødsårsagen, samt hvalens alder og køn.


Udendørs begivenhed


Vågehvalen dissekeres kl. 10.00 på parkeringspladsen nedenfor cafeen på Nordsøen Oceanarium. Derudover vil der være biologerne Kristina Ydesen og Annika Toth fra Nordsøen Oceanarium, dyrlæge Trine Hammer fra Aalborg Zoo og forskere fra Fiskeri- og Søftartsmuseet i Esbjerg, til stede når det hele går løs.


Alle interesserede er velkomne til at overvære seancen.Kilde: Flaskeposten.nu
FiskerForum.dk


»Sildepisker« alias en vågehval dissekeres på fredag - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik