Besøg vores mobil side
 .

Skagen kutter har fået ny skipper

Udgivet af FiskerForum den 06-01-2017 · info@fiskerforum.dk

Tidligere S440 »Theiluc« fra Skagen, med fiskeskipper Erik Lundholm, har i disse dage overdraget sin knapt 22 år gamle kutter til fisker Lars Sørensen fra Skagen.

Den 22 årige Nordjyske fisker, der er født og opvokset i byen, har rødder tilbage i fiskeriet, helt tilbage fra farfaren der i sin tid havde S386 »Venø«, over farbroren der havde hyre ombord, til Lars´s egen far, der igennem 30 år ligeledes har fisket fra Skagen og slutteligt til Lars selv, der allerede i skolen havde taget forskellige afløserjobs ombord på Havnens kuttere. I 2011 søgte Lars ind på Fiskeriskolen og nogle år senere tog han skippereksamen i 2014. Undervejs har den driftige skagbo haft hyre på forskellige fartøjer med trawl i Skagen, til en hyre på en større garnfisker fra Vestkysten.


Så saltvandet og fiskeriet flyder til rigelighed rundt i årene på den unge fisker, der med underskriften af aftalen med Erik Lundgaard, fik foden på eget dæk, med god hjælp af Nordjyske Bank og Erik »Batman« Rasmussen, så ved alle vist hvem vi snakker om. Lars Sørensen har udover båden overtaget kvoter på blandt andet hummer, torsk og rødspætter, som skal fiskes lige »udenfor døren« i Skagen.


Brænder for fiskeriet


Med ildhu og engagement har Lars`s vendt »sydvesten« og taget beslutningen om at gå ind i fiskeriet, uden yderligere støtte end hvad forventningerne om ansøgningen af lånefisk kan give. Ansøgningen bliver afsendt én af dagene, »så må vi jo se hvad det giver,« kommer det fortrøstningsfuldt fra den unge Skagen skipper.


Holdningen og troen på fiskeriet brænder i det hele taget igennem, da FiskerForum taler med den nyetablerede fiskeskipper. Hele setuppet med at vælge et fartøj under tyve tons og omkring 15 meter, der med korte dagsrejser, henter den dagfanget friske fisk i land i en god kvalitet og med faderen som eneste besætning. En strategi der vil blive fulgt i nogle år frem, hvorefter og når alderen byder det, vil overveje om der skal investeres i et større stålskib og en større besætning. Men det er efter Lars´s mening fremtidsmusik og første fokus lige nu er, at få fiskeritilladelsen på plads, så kursen kan sættes Skagerrak efter jomfruhummer og næsten fokus bliver omkring februar måned.


Her er det planen, at den traditionelle blå kutter, der fra starten har været rigget med trawl, og som blev bygget på E. Mortensen Bådebyg i Gilleleje tilbage i 1994, skal have nyt navn. Kutteren vil efter det oplyste ændre navn fra »Theiluc« til »Sofie Lykke«, opkaldt efter Lars Sørensens storesøstere, der fortiden er i USA.


God vind til en ny skipper i fiskeriet herfra

.

FiskerForum.dk


Skagen kutter har fået ny skipper - del gerne med dine venner.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia