Besøg vores mobil side
 .

Skotske »MacDuff Shipyard« leverer nybygning

Udgivet af FiskerForum den 01-07-2016 · info@fiskerforum.dk

Det er det skotske Skibsværft MacDuff, der leverer en ny 24 meter lang trawler med Twin-trawl til Tait familien fra den skotske fiskerihavn i Fraserburgh.

Macduffs Skibsværftetn har afleveret en række nybygninger med Rebecca FR 143 af Fraserburgh, som den sidste her inden sommerferien.Rebecca er en 24.00m twin rig trawler og den tredje som bliver bygget til ejerne på mindre end ti år. Rebecca erstatter ejernes tidligere fartøj, der blev bygget tilbage i 2008, altså for otte år siden.Med et helt nyt design af skroget og et spritnyt fremdriftsystem, med en 2.5 meter Wärtsilä propel, som er yderst driftøkonomisk ved lave omdrejninger, har skibet vist lovende resultater med god effektivitet og meget støjfri og vibrationsfri kørsel i alle driftsforhold.MacDuff er en succeshistorie om skotsk skibsbygning. Værftet er ejet af de fire direktører, der alle arbejder på værftet og som sammenlagt har 130 års erfaring inden for skibsbygning og reparation, og som de sidste to årtier MacDuff har været med til at bygge skibe i alt fra små og store fiskefartøjer til større tankbåde.I de senere år har værftet også været indeover andre typer fartøjer, som arbejdsbåde, lodsbåde og undersøgelsesskibe samt slået deres navn fast som reparationsværft med slæbested og værksted til fartøjer op til 60 meter i længden.Værftet har 76 år på bagen og blev i 1940 grundlagt af John Watt og hans to sønner, som startede produktionen af en hel række redningsbåde. Først i 1966 blev navnet ændret til MacDuff og siden 1985 har det båret navnet MacFuff Shipyards Ltd., som to år senere blev overtaget af fire direktører på værftet, som den dag i dag sidder ved roret på det gamle hæderkronet værft.Kilde: MacDuff Shipyard Ltd.


FiskerForum.dk


Skotske »MacDuff Shipyard« leverer nybygning - del gerne


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia