Besøg vores mobil side
 .

Søulykkesrapport om »SARA V´s« og »LIS KATRINE´s« forlis

Udgivet af FiskerForum den 30-06-2017 · info@fiskerforum.dk

I marts måned 2017 forliste to fiskeskibe »SARA V« og »LIS KATRINE« i Skagerrak. Skibene blev ikke bjærget efterfølgende, og derfor har det ikke været muligt for Den Maritime havrikommission, at undersøge konkrete forhold om bord, herunder kilder og årsag til vandindtrængning.

En bjærgning af vragene ville medføre uforholdsmæssigt store omkostninger, som ikke stod mål med de resultater, der ville kunne opnås.


Derfor valgte havarikommissionen at undersøge forlisene af SARA V og LIS KATRINE samlet med afsæt i hændelsesforløbene fra begge skibe og med viden fra tidligere lignende ulykker, hvor der er sket vandindtrængning. Som led i undersøgelsen udvekslede havarikommissionen erfaringer med den del af erhvervet, som beskæftiger sig med reparationer og vedligehold af mindre fiskeskibe.


Det konkluderes i rapporten, at komponenter eller dele af skibets konstruktion, der viste sig at være sikkerheds-kritiske, ikke ansås for at være det, og derfor anvendtes en havaribaseret vedligeholdelsesstrategi, som kunne muliggøre, at et pludseligt nedbrud kunne opstå.


Besætningerne på SARA V og LIS KATRINE opnåede hurtigt erkendelsen af situationernes alvor og iværksatte evakueringen af skibene, der gjorde, at ingen omkom ved forlisene.


Havarikommissionen har udarbejdet en søulykkesrapport på dansk, som er tilgængelig her.Kilde: Den Maritime havarikommission
FiskerForum.dk


Søulykkesrapport om »SARA V´s« og »LIS KATRINE´s« forlis - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik