Besøg vores mobil side
 .

Spøgelsesgarn spærrede for indsejlingen til Hirtshals Havn

Udgivet af FiskerForum den 28-06-2017 · info@fiskerforum.dk

De for tiden meget omtalte Spøgelsesgarn og trawl, er nu også nået ind under land ved Hirtshals, hvor Hirtshals Redningsstation tirsdag morgen måtte assistere med fjernelse af »spøgelsestrawl« i selve indsejlingen til Havnen.

Spøgelsestrawl hentet af Hirtshals Redningsstation


Redningsstationens folk kom på en hård fysik opgave, da det næsten tonstunge løsrevne trawl skulle løftes ud af vandet og op på »Margrethe Gaardbo« ved håndkraft. Ingen kran og ingen hydraulisk wirespil, kun rå muskelkraft kunne løfte opgaven og det gav sved på panden hos de hårdtarbejdende redningsfolk.


Fritflydende garn og trawl er et problem, der med jævne mellemrum dukker op i skagerrak og Nordsøen, hvor tabte fiskeredskaber, de såkaldte spøgelsesgarn er til stor gene for de øvrige fartøjer. De fleste fiskere gør dog en stor indsats for at hente deres mistede garn og trawl op igen, både for havmiljøets skyld, men også af økonomiske årsager, da indkøb af garn og trawl i dag løber op i anseelige summer, for den enkelte fisker. Der kan dog være tilfælde hvor man mister sine redskaber, så de ikke umiddelbart står til at redde igen, eksempelvis hvis de har fået fat og sidder fast i sten eller vrag på bunden. Fiskerne aflevere årligt mange tons affald til havnene rundt om i landet, der iblandt også spøgelsesgarn og trawl.


Tirsdag morgen var det så Hirtshals Redningsstations tur, til at fange et såkaldt spøgelsestrawl og bringe det i land skriver Flaskeposten.nu på sin webside, så det ikke kunne volde andre fartøjer problemer, som garn i skruen med unødige driftstop til følge og lignende.Kilde: Flaskeposten.nu
FiskerForum.dk


Spøgelsesgarn spærrede for indsejlingen til Hirtshals Havn - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik