Besøg vores mobil side
 .

Statsministeren møder op til åbent samråd om fiskekvoter m.m.

Udgivet af FiskerForum den 09-11-2017 · info@fiskerforum.dk

Miljø- og Fødevareudvalget har kaldt statsminister Lars Løkke Rasmussen i samråd om overførslen af fiskeriområdet fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsens ressortområde til ministeren for ligestilling og minister for nordisk samarbejde.

Samrådet er åbent for alle og finder sted torsdag den 9. november 2017, kl. 15.00 til kl. 16.00 i vær. S - 092 på Christiansborg.


Udvalget har bedt statsministeren redegøre for baggrunden for overførslen af fiskeriområdet fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsens ressortområde til ministeren for ligestilling og minister for nordisk samarbejde, hvilket er statsministerens prærogativ (ansvarsfrit).


Ministeransvar


Endvidere har udvalget bedt statsministeren redegøre for, hvordan han forventer, at Folketinget vil kunne udfylde sin rolle med hensyn til kontrol af regeringsførelsen, når statsministeren på baggrund af ikke offentliggjorte oplysninger gennemfører en ministerrokade, der indebærer, at Folketinget forhindres i at stille en minister til ansvar for sin fejl, mangler og misinformation af Folketinget.


Udvalget har ligeledes bedt statsministeren forholde sig til statsrevisorernes kritik af hans offentlige omtale af: »Rigsrevisionens beretning om kvotekoncentration i dansk fiskeri« (august 2017), før Statsrevisorerne fik adgang til denne.


Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Maria Reumert Gjerding (EL).


Følg Folketingets WebTV her fra kl. 15.00 til kl. 16.00 - (linket virker kun i dette tidsrum)Kilde: ft.dk
FiskerForum.dk


Statsministeren møder op til åbent samråd om fiskekvoter m.m. _ del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik