Besøg vores mobil side
 .

Større udvidelse af Hampidjan på Vestmannaøerne Island

Udgivet af FiskerForum den 05-05-2017 · info@fiskerforum.dk

Helt ud på den lille Islandske og stadigt aktive vulkanske øgruppe »Vestmannaeyjar«, bestående af 14 mindre øer samt 30 skær og 30 vulkanskeklipper, er danske håndværkere igang med at bygge og færdiggøre sidste etape af Hampidjan udvidelse af deres nye produktions- og lagerhaller.

»Udbygningen forventes helt færdig til sommer,« fortæller forvalteren Ingi Freyr Ágústsson i en kommentar til byggeriet. »Det er gået stærkt med byggeriet, siden de danske håndværkere er ankommet til øen«, fortæller han videre og bemærker at der stadigvæk er en del der skal gøres, inden bygningerne kan blive en ny og større integrerede del af de gamle lokaler.


Det nye byggeri er 40 meter langt og 20 meter bredt. Bygningen ligger på nordsiden af den nuværende Hampidjan-bygning. Når byggearbejdet er gennemført og gjort færdig, vil Vestmanøerne Hampidjan-afdeling råde over 1200 kvadratmeter, hvilket ifølge forvalteren vil tredoble produktions- og lagerarealet i havneområdet.


Forventer omsætningsstigning


Ingi Freyr Ágústsson siger videre, at den nye tilbygning vil ændre alt for Hampidjan på Vestmannaøerne, da de i fremtiden nu også kan håndtere vod og pelagiske trawl samt andre redskaber, og hvor disse kan tages ind under tog og arbejdes videre med«, kommer det afslutningsvis fra en tilfreds forvalter for Hapidjan.


I år er det 83 år siden Hampidjan blev stiftet, af tretten foretagsomme lokale islændinge, der trods depressionen i trediverne samledes og startede den første industrielle produktion og salg op af; fiskenet og garn samt tov og langliner til de lokale fiskere. 


Kilde. Hampidjan
FiskerForum.dk


Større udvidelse af Hampidjan på Vestmannaøerne Island - del gerne


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia