Besøg vores mobil side
 .

Strandby Havns nye vartegn bliver en 37 m høj kran

Udgivet af FiskerForum den 08-06-2017 · info@fiskerforum.dk

Tidligere var det gamle trækuttere og småskibe der fyldte billedet af havnen i Standby, men med brødrene Jesper og Bjarke Faurholts Jobi Værfts overtagelse af det gamle Strandby Værft, er der kommet helt anderledes gang i udviklingen.

På Værftsgrunden er der nu skudt en nybygget hal op og ikke nok med det kommer der snart en 37 meter høj kran, der stolt vil knejse over Strandby og signalere en Havn med virkelyst og i udvikling.


JOBI Værft i Strandby har netop fået lov at opstille en ny kran, som i følge Nordjyske.dk skriver, at kranen med sine godt 37 meter vil rage langt op over fiskerbyens skyline.


Nordjyske skriver videre, at det er Kommunens plan- og miljøudvalg der har besluttet at give dispensation for opstilling af havnekranen, trods lokalplanens maksimale bygningshøjde på havnen er 10,5 meter. Der er, som det også fremgår af kommune planen, mulighed for at dispensere for installationer, der er absolut nødvendige for en virksomheds drift og da Strandby er et erhvervsområde med en meget aktiv Havn, er konklusionen fra formanden for Frederikshavns kommunes Plan- og Miljøudvalg Anders Brandt Sørensen (S), at man siger ja til værftets ønske om en 37 meter høj byggekran.


Rækkeviden for den store kran, bliver imponerende da den fra værftets beddingsanlæg, både kan nå over Nordre Havnevej og Nordre Havnekaj.


Jobi Værft A/S beskæftiger i dag ca. 40 mand og ambitionen er at fortsætte udbygningen af reparationsværftet for både træ- og stålkuttere, til også at udvikle nye fiskefartøjer i forbindelse med værftets deltagelse i det nordjyske erhvervspartnerskab om multifunktionelle fiskefartøjer til det kystnære fiskeri. 


Kilde: Nordjyske samt Jobi Værft A/S
FiskerForum.dk


Strandby Havns nye vartegn bliver en 37 m høj kran - del gerne


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia