Besøg vores mobil side
 .

Thyborøn Havns 100 års jubilæum fejret med manér

Udgivet af FiskerForum den 03-06-2014 · info@fiskerforum.dk

Den 29. Maj 1914 underskrev Christian d. 10 loven om ”uddybning og sikring af Thyborøn Kanal”, hvori der i paragraf 1 af 2 står i en bisætning ”at der må anlægges en mindre Fiskerihavn indenfor lossebroen på kanalens sydside”. Dette anses for at være Thyborøn Havns dåbsattest og med 3 store arrangementer på 2 dage blev Thyborøn Havns 100 års jubilæum fejret med manér.

Kæmpe buffet og musikalsk underholdning


Onsdag d. 28. Maj afholdte havneadministrationen reception hvor godt 230 gæster indtog en lækker fiskebuffet, hvorefter Borgmester Erik Flyvholm, Bestyrelsesformand Karl Kristian Bro, Fiskeriforeningens formand Kurt Madsen, Sekretariatschef fra Danske Havne Tom Elmer og administrationschef fra Kystdirektoratet Anne Lund udgjorde talerækken. Receptionen blev rundet af med musikalsk underholdning fra Tørfisk.


Owen Awten


Onsdag aften sørgede Thyborøn Borgerforening og Handelstandsforeningen for en festlig aften. ”Owen Awten” i butikkerne og fest i det store opsatte telt med musikalsk underholdning fra både ”The Grandfætters” og Tørfisk gjorde aftenen til en super oplevelse med 250 gæster til spisning og nogen flere til den efterfølgende underholdning.


Åben havn om torsdagen


Om torsdagen løb det store Åben Havn af stablen. Mere end 10.000 personer gæstede havnens virksomheder der åbnede dørene op til åbent hus arrangementer. Flere skibe inviterede folk til at kigge ombord, heriblandt Fiskeriskoleskibet Athene, Fiskerikontrollens Vestkysten, Marinehjemmeværnets Manø, Kystredningstjenestens Martha Lerche og selvfølgelig var det også muligt at komme ombord på en moderne fiskekutter. Det var en enestående mulighed for gæsterne at besøge de forskellige virksomheder og få et indblik i hvad de egentlig går og laver til hverdag. Lige fra den mindre fileteringsfabrik til de store smedjer/maskinfabrikker, trawlbinderier, elektronikfirmer og grus operatørerne.


Alt i alt var de 2 fantastiske dage med godt vejr, glade gæster og en frisk og rørig 100-årig havn der er klar til de næste kapitler med vækst og udvikling.


Nu kan vi se frem til næste begivenhed i forbindelse med jubilæet, hvor Hendes Majestæt Dronningen ligger vejen forbi Thyborøn d. 1. September med Kongeskibet Dannebrog.


Kilde: Thyborøn Fiskerihavn
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia