Besøg vores mobil side
 .

Thyborøn summer af energi og vilje

Udgivet af FiskerForum den 28-05-2014 · info@fiskerforum.dk

Formanden for Thyborøn Havn, Karl Kristian Bro, lagde i sin lykønskningstale til den 100-årige havn vægt på at Thyborøn Havn absolut er en sprællevende størrelse og i god form og at havnen summer af liv og vilje.

I teltet på Bredgade var alle med relationer til fiskeriet samlet til reception, for at fejre Fiskerihavnens 100 års fødselsdag. Så alt imens nordøstenvinden fik teltdugen til at blafre lystigt og solen kæmpede med skyerne om at komme først, kom den første taler, Karl Kristian Bro blandt andet ind på sin stolthed over fødselaren på vestkysten, som i talen fik mange roser med på vejen.


Det var dog også plads til at gøre opmærksom på, at man behøvede politikernes hjælp, når det gjaldt adgangsforholdene fra havet. Hvis de ville sørge for optimale forhold her, skulle Thyborøn Havn nok selv forstå at udvikle havnen, pointerede han.


Som formand sidder Karl Kristian Bro i spidsen for Thyborøn Havn og kan se, at der de seneste 14 år er blevet investeret omkring 300 millioner kroner i udvidelser og forbedringer af forholdene i Thyborøn Havn. Og kigger man i havnens masterplan, kan man se, at udskrivningerne ikke stopper her. Inden for de næste 10 år rummer planen investeringer for omkring 500 millioner kroner. Det er i hvert fald, hvad der er på tegnebrættet.


Et par af indsatsområderne i masterplanen fortæller om en ny offshorekaj og en flydedok. Den dok eller bedding, der er i Thyborøn lige nu, er lavet for adskillige år siden og er ikke up to date. Forholdene er blevet for trange, og beddingen har p.t. en max kapacitet på 1.000 tons. Det tal vil mange gerne have hævet til 8.000 tons.


Formanden sluttede af med, inden spisningen og de næste talere, at den 100-årige vil fortsætte udviklingen og at vores børnebørn også vil kunne se en havn om 50-100 år. En havn der stadig er i fuld udvikling og stadig sprællevende.


Med alt godt fra havet og et veloplagt, ældste boyband overhovedet, Tørfisk, blev denne onsdag, dagen før Christian den tidende af guds nåde og konge af Danmark, for hundrede år siden den 29. maj 1914, satte sin underskrift på loven om uddybing og sikring af Thyborøn Kanal, til en uforglemmelig og minderig dag.


FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia