Besøg vores mobil side
 .

Thyborøn Havn er en spydspids på vestkysten

Udgivet af FiskerForum den 30-05-2014 · info@fiskerforum.dk

Foretagsomheden, ihærdigheden og sejheden er Thyborøn Havns helt store styrke, mener formanden for Danske Havne.

Det er en rask og rørig 100-års fødselar.” Sådan lyder skudsmålet fra formanden for Danske Havne, Uffe Steiner Jensen. Han er dybt imponeret over det, der foregår i og omkring Thyborøn Havn.


”Det er en driftig havn, og en havn som vil noget også i fremtiden. Det kan man se på de ting, havnen allerede har sat iværk og på de planer, der ligger for fremtiden. Udvidelserne vidner om, at vi her har at gøre med en levedygtig og sprællevende 100-årig,” siger Uffe Steiner Jensen.


Sund og veldrevet virksomhed


Hans karakteristik af Thyborøn Havn er, at det er en sund og veldrevet virksomhed med en dygtig ledelse og en engageret bestyrelse, der kaster sig ind i arbejdet. Ingen i Thyborøn sidder på hænderne, og den helt store styrke er, at folk på vestkysten aldrig har været bange for at tage fat.


”Det præger hele egnen og havnen. Kulturen med at løfte i flok og ville have foden under eget bord og tage skeen i den anden hånd, hvis det er det, der skal til, er så stærk og fremherskende netop i det område af Danmark. Folk har aldrig været vant til at få den store hjælp udefra, og derfor er foretagsomhed, ihærdighed og sejhed nøgleord og styrken i det samfund. Det er handlekraftige og initiativrige mennesker hele vejen rundt, og det kan bære Thyborøn langt ind i fremtiden,” fastslår formanden for Danske Havne.


De 20 største havne udvider for 6 milliarder kroner


Set fra havneformandens helikopter er Thyborøn Havn en meget, meget betydende virksomhed for egnen. Havnen er en vækstmotor for det lokale og regionale erhvervsliv. Og i disse år udvider de 20 største havne i Danmark for tilsammen mere end seks milliarder kroner.


”Det viser, at havnene er store virksomheder, som man skal regne med og tage alvorligt. Thyborøn Havn har skabt et væld af arbejdspladser de seneste år, og der er garanteret flere på vej. Thyborøn Havn har altid været kendt som én af Danmarks fremmeste fiskerihavne, og det skal havnen holde fast i. Men der er også store og gode muligheder for at få fodfæste på offshore-markedet. Det kan godt være, at mange regner Thyborøn for at høre til udkantsdanmark. Men på vestkysten er Thyborøn Havn en spydspids. Der er bestemt ikke noget udkant over Thyborøn. Tværtimod har havnen en meget, meget central beliggenhed i forhold til Nordsøen, og de aktiviteter, der sker der på offshoremarkedet både på vindenergi- og olieområdet. Offshoremarkedet er et formidabelt marked, som de havne, der ligger rigtigt, skal udnytte. Spørg bare i Esbjerg, hvad offshoremarkedet har gjort for dem. Det marked skal Thyborøn naturligvis også arbejde på at få en del af,” understreger Uffe Steiner Jensen.


Kilde: Thyborøn Fiskerihavns Jubilæums Publikation
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik