Besøg vores mobil side
 .

Thyborøn Havn uddeler årets initiativpris

Udgivet af FiskerForum den 14-12-2015 · info@fiskerforum.dk

Årets prismodtager er kutteren L232 Tove Kynde, der ejes af fiskeskipperne Martin Kynde og fiskeskipper Tamme Bolt. Motivationen for, at netop kutteren L232 skal modtage prisen er:

»initiativet til som ung fisker at etablere sig med eget fartøj og som etableret fisker at investere i at hjælpe en ny generation af fiskere i gangMartin fra TV udsendelsen - de unge fiskere


Martin Kynde er kendt fra udsendelsen »De unge fiskere«, hvor han var en gennemgående figur, som en driftig og dygtig ung fisker på vej ind i erhvervet. Med initiativet til, som relativ ung fisker, at etablere sig i fiskeriet med eget fartøj indregistreret i Thyborøn, er Martin et forbillede for andre unge fiskere. Martin viser med initiativet, at det er muligt at etablere sig i dansk fiskeri også som ung fisker, og at gøre det på eget fartøj.Tamme som etableret fisker


Tamme Bolt er en af Thyborøns etablerede fiskeskippere, som tidligt spottede Martin som en talentfuld ung fisker. Tamme Bolt har med initiativet vist vilje til at hjælpe den næste generation af fiskere i gang, og ikke kun ved at uddanne og hyre en ung mand ind, men også ved at hjælpe en ung fisker i gang på eget fartøj.Thyborøn Havns direktør Jesper Holt Jensen udtaler i forbindelse med uddelingen af prisen: »Der er rigtig mange, der i år har kandideret til havnens initiativpris. Prisudvalget blev dog relativt hurtigt enige om, at Martin Kyndes og Tamme Bolts forbilledlige eksempel omkring investeringen i L232 Tove Kynde og Martins gode eksempel for andre unge, der er på vej ind i fiskeriet, var oplagt og værdig som prisvinder i årJesper Holt Jensen udtaler endvidere: »På Thyborøn Havn er vi altid glade, når der kommer nye fartøjer til med L-nummer. Når det så oven i købet er et så prisværdigt initiativ, som L232 Tove Kynde er udtryk for, så er jeg ekstra glad for, at vi i et år med mange mulige prismodtagere, har valgt netop Martin Kyndes og Tamme Bolts gode eksempel til prisenSidst prisen gik til en prismodtager, der etablerede sig som selvstændig fisker i en ung alder, var i 2003, hvor prisen gik til Michael Bork og fartøjet L66 Maria Bork.Prisuddelingen finder sted i sejlerlokalet i Den Røde Hal i Thyborøn mandag den 14. december kl. 13:00.Til udvælgelse af prismodtagere er nedsat et prisudvalg bestående af erhvervsrepræsentant Michael Madsen, en repræsentant med særlig indsigt i fiskeriets forhold Bent Bro, havnekaptajn Theis Christensen og havnedirektør Jesper Holt Jensen.


Det er 14. gang Thyborøn havn uddeler initiativprisen. De tidligere modtagere af prisen er:
 • 2002  Den første prismodtager var Thyborøn Fiskeauktion a/s v. bestyrelsesformand Anton Lilleøre og direktør/auktionsmester Sten Rønn Steen, som i 2002 modtog prisen for indførelsen af Danmarks første internetauktion.


 • 2003  Den anden prismodtager var Michael Bork, der allerede som 20 årig købte L 66 MARIA BORK, og etablerede sig med sit første fartøj som selvstændig fisker.


 • 2004  Som tredje prismodtager blev Michael Lodahl i 2004 valgt for den dynamik, han viser i de mange projekter, han er drivkraften bag.


 • 2005  I 2005 var modtageren Anders Olesen for etableringen af virksomheden Wellfish, som han driver samtidigt med aktiviteterne i Fiskehallen i Den Røde Hal.


 • 2006  Fiskeripuljen Thyborøns Kvoteselskab A/S, modtog prisen i 2006. Selskabet er etableret for at opkøbe fiskefartøjer med tilhørende rettigheder, kvoter og havdage til gavn for deltagerne i Fiskeripuljen Thyborøn.


 • 2007  I 2007 var prismodtagen Knud Erik Abildtrup, Thyborøn NordsøRal a/s. Prisen blev givet for Knud Eriks energiske udvikling af Thyborøn NordsøRal og hans betydning som foregangsmand for hele grusområdet i Thyborøn.


 • 2008  Prisen gik i 2008 til Fiskeriskolen i Thyborøn, for den positive udvikling af uddannelsen og sit bidrag til at forme fremtidens fiskere.


 • 2009  I 2009 fik Thyborøn Skibssmedie som anerkendelse for  virksomhedens evne til at produktudvikle i et godt samspil  med virksomhedens kunder og førende eksperter. Senest er det igen lykkedes med virksomhedens succesfulde flydeskovle.


 • 2010  Thyborøn Invest løb med prisen i 2010 som anerkendelse for virksomhedens opførelse af fryselager og lagerhal på Langholmkaj, og investering i lokaler til virksomheden DFPI A/S.


 • 2011  Kenneth Smed fik i 2011 prisen. Prisen tildeles Kenneth Smed for hans udvidelse af Smed Marine Service med smedeværkstedet Skaarup & Salskov i Thyborøn.


 • 2012  I 2012 blev prisen givet til John Anker H. Larsen for etablering af ”rederiet” med fartøjerne L 227 Grethe Hviid, L 229 Lykke Hametner, L 228 Susanita, S 229 Maria Hametner


 • 2013  I 2013 gik prisen til Beddinghavnens Baadelaug_ for den flotte hovedistandsættelse og udvidelse af området i Beddingshavnen. Herunder den entusiasme og det gode samarbejde, der har været omkring projektet, samt den store indsats, der er ydet af bestyrelse, byggeudvalg og ikke mindst frivillige medhjælpere.


 • 2014  I 2014 gik prisen til Henning Kjeldsen for etablering af Thyborøn Trawlbinderi på Thyborøn Havn, samt for tillid og loyalitet overfor havnes servicevirksomheder ved nybygning og ombygninger af fartøjer
Kilde: Thyborøn Havn


FiskerForum.com


Thyborøn Havn uddeler årets initiativpris - Del gerne med dine facebook venner.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia