Besøg vores mobil side
 .

To redningshelikoptere bliver til én

Udgivet af FiskerForum den 06-10-2017 · info@fiskerforum.dk

Forsvarskommandoen´s spareplan vil koste tre flere omkomne til søs om året, hvis fiskernes livliner til søs, således spares væk. Det foreslås i Forsvarskommandoen´s spareoplæg til et nyt forsvarsforlig, at sende redningshelikopteren fra Aalborg og Skydstrup på pension, og i stedet placerer blot èn helikopter i Karup.

Forsvarets spareplaner kan betyde, at redningshelikopteren i Nordjylland og Sønderjylland helt forsvinder og istedet fremover erstattes af én redningshelikopter, placeret i midtjylland.


De årlige besparelser kan, ifølge forsvarets rapport beløbe sig til 34 millioner kroner, hvis planen gennemføres, skriver Berlingske.


Besparelsen koster menneskeliv


Helikopter-flytning vil koste tre menneskeliv til havs mere om året. Svarende til 11.3 millioner for hvert liv. (red. Det er åbenbart hvad man regner et fiskerliv for.) Udregningen kommer ifølge Berlingske fra et internt notat i Flyvevåbnet, hvor man statistisk regner med at flytningen af de to redningshelikoptere, vil koste tre flere omkomne til havs om året.


Helikopterbesparelsen findes i det sparekatalog og analyse, som inden et nyt forsvarsforlig, tænkes gennemført. Her ligger der effektiviseringer for over 1 milliard kroner. Idéen med at spare redningshelikopterne væk, vækker absolut ikke begejstring i hverken Nord- eller Sønderjylland og sagen vil derfor også blive rejst i Folketinget.Kilde. Berlingske
FiskerForum.dk


To redningshelikoptere bliver til én - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik