Besøg vores mobil side
 .

Tobis fiskeriet igang i Skagerrak

Udgivet af FiskerForum den 04-04-2016 · info@fiskerforum.dk

Alt imens kampen om den lille olierige industrifisk tobisen, udkæmpes på de lærdes bord, er fiskeriet gået igang og de første landinger er foretaget.

L 226 Silje Hametner fra Thyborøn, havde fiskeskipper Torben Søe ude allerede fredag den 1. april, hvor første slæb gav overvejende et-års tobis, de næste dage flyttede trawleren fra Thyborøn, slæbet op til kanten i Skagerrak, 60 sømil VestNordVest for, hvor andet slæb på anden dagen gav flest to-årige tobis og Torben Søe sluttende af med et slæb, knapt 2 timer Nord for Hanstholm, hvor det igen var de et-årige, der dominerede fangsten i slæbet.Samlet set blev det til ca. 13 tons tobis ialt, efter tre dages trawlfiskeri og med et glimt i øjet og med usvigelig sikker stemme, bekendtgjorde Fiskeskipperen Torben Søe, at næste tur ville blive den 16. april kl. 10.24, her vender strømmen og som alle ved, betyder det masser af tobis.Om forudsigelsen vil holde stik, skal vi lade være usagt, men sikkert er det at de første tobis er landet.Politisk bliver det selvfølgelig også spændende at følge, om Danmarks Pelagiske PO og Danmarks FiskeriForening PO sammen med Marine Ingredients Denmark, får held med deres henvendelse direkte til Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen. Her anbefaler de tre organisationer, at skrinlægge DTU Aqua og istedet lader forskerne fra University of Washington gennemgå relevante data for alle år med skrabetogter og udvikle en ny model til fastsættelse af en endelig TAC ved gennemførsel af et realtids-moniteringsfiskeri. 


FiskerForum.dk


Tobis fiskeriet igang i Skagerrak - del gerne med dine facebook venner.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia