Besøg vores mobil side
 .

SP Tønne overtages af Thorsminde Havn

Udgivet af FiskerForum den 06-06-2014 · info@fiskerforum.dk

Thorsminde Havn overtager Kystdirektoratets sandpumper og uddybningsfartøj SP Tønne.

Det skete den 1. juni på baggrund af en aftale mellem havnen og Kystdirektoratet, hvor også to mand fra besætningen fulgte med og bliver en del af Thorsminde Havns ansatte. Derudover ansættes endnu et besætningsmedlem.


Fordel at havnen selv disponerer over Tønne


Thorsminde Havn vil som fremtidig ejer af skibet i langt højere grad selv kunne disponere over skibets drift. Vi ser det som en stor fordel for Thorsminde Havn, at vi nu selv kan tilrettelægge indsatsen med oprensning i indsejling og havnebassiner. Det giver en fleksibilitet selv at kunne styre arbejdet, fortæller havnechef Leif Jensen.


I Kystdirektoratet er leder af Kystdirektoratets Oprensningsenhed, Frants Vestergaard, også glad for at kunne overdrage havnen et godt skib. SP Tønne gennemgår i disse dage en omfattende hovedrenovering i Thyborøn, så det er et skib i rigtig god stand, der med denne aftale nu forbliver på Vestkysten med dets arbejdspladser, fortæller Frants Vestergaard.


Tønne er søsterskib til Træl


Sandpumperen er bygget i Esbjerg i 1989 og har søsterskibet SP Træl, der tidligere på året på tilsvarende vis blev overdraget fra Kystdirektoratet til Hvide Sande Havn. Det betyder, at begge havne kan samarbejde om eksempelvis en pulje med reservedele og anden drift.


Ovedragelsen er en del af flere nye aftaler i forbindelse med Kystdirektoratets samlede udbud på oprensning og sandfodring på Vestkysten for årene 2014 – 18, hvor oprensningen i Thorsminde Havn blev trukket ud af udbuddet og tilbudt havnen selv.


Kom om bord på Tønnes på Fiskens Dag


Officielt overdrages S/P Tønne på havnens årlige arrangement ”Fiskens Dag” den 14. juni i Thorsminde, og i den forbindelse vil der være åbent skib, hvor alle interesserede er velkommen om bord for at se skibet på tætteste hold.


SP Tønne har følgende hovedmål:
Længde 45 m
Bredde 10 m
Dybgang (fuldt lastet) 3,50 m
Lastvolumen 390 m³
Fremdrift 2 dieselmotorer på 290 hk
Sugerørsdiameter 350 mm
Sugepumpens effekt 380 hk


Kilde: Thorsminde Havn
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia