Besøg vores mobil side
 .

Transportudvalget besøgte Hirtshals Havn

Udgivet af FiskerForum den 01-07-2014 · info@fiskerforum.dk

Sidst i juni var Transportudvalget på besøg på Hirtshals Havn for at høre om havnens udvidelsesplaner og nye godsbaneterminal.

Hirtshals Havn arbejder på en udvidelse af havnen på knap omkring 250.000 m², hvilket inkludere nye erhvervsarealer, en omfartsvej og en godsbaneterminal.


Udvikling og potentialer


Folketingets Transportudvalg havde valgt at besøge den nordjyske havn for at få et førstehåndsindtryk af udvikling og potentialer, og sammenhængen med den statslige investering i udbygning af baglandsinfrastrukturen i form af en godsbaneterminal, der er bevilliget af Togfonden.dk.


Samfundsmæssige og markedsmæssige perspektiver


Der var stor interesse og spørgelyst fra transportudvalget, der især ønskede at høre mere om de samfundsmæssige og markedsmæssige perspektiver omkring færgernes brug af flydende naturgas (LNG). Ligeledes blev potentialet for at flytte gods fra vej til bane drøftet i forhold til infrastrukturen i Danmark og de nødvendige prioriteringer af infrastrukturinvesteringer.


Den nye godsbaneterminal


Som afslutning på besøget var transportudvalgt ude at se det sted, hvor anlægsarbejdet til terminalen forventes at starte om 6 måneder. Godsbaneterminalen vil blive placeret mellem Hirtshals Havn og Hirtshals Transport Center.


Læs mere om besøget her


Kilde: Hirtshals Havn
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia