Besøg vores mobil side
 .

Udsigt til fornyet torskefiskeri i Det Irske Hav

Udgivet af FiskerForum den 27-07-2017 · info@fiskerforum.dk

ICES anbefaler nu, at der må fiskes hele 375 procent mere torsk i Det Irske Hav. Dette sker efter flere års totalforbud, og efter at fiskere i årevis har påpeget, at de videnskabelige argumenter for fiskeriforbudet har været fyldt med fejl.

På trods af adskillige års protester fra fiskere omkring Det Irske Hav, har forskere og ICES ikke rokket sig, når det har drejet sig om torsken i Det Irske Hav. Men fra 2018 får fiskere igen lov til at fiske torsk i Det Irske Hav, efter at ICES meget drastisk har ændret de metoder, som benyttes til at beregne torskebestanden.

Torskebestanden i Det Irske Hav vurderes nu til at være så god stand, at TAC kan øges med hele 375 procent. Nyheden er blevet hilset velkommen af fiskere og fiskeindustrien, som i årevis har udført et målrettet lobbyarbejde for at få ICES til at ændre deres anbefalingerne. Fiskernes egne erfaringer har længe været, at torskebestanden i Det Irske Hav har været i god stand, men i 17 år er det ikke lykkedes for dem at rokke ved forskernes anbefalinger.

ICES’ seneste vurdering er, at torsken i Det Irske Hav ikke har haft det bedre i 25 år, og at også bestandene af kuller og rødspætte er i tip-top stand.

Den gode nyhed får dog en noget blandet modtagelse blandt fiskere, da mange er blevet tvunget ud af erhvervet efter flere års drastiske nedskæringer i fiskeriet.

Kilde: Fishing News

Er du også forarget over iCES's magt til at smadre et fiskeri i mange år.. DEL DEL DEL


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik