Besøg vores mobil side
 .

Uformel snak om hovedvejen til Skagen

Udgivet af FiskerForum den 17-01-2017 · info@fiskerforum.dk

Ud af mødelokalerne og mad på bordet. Sådan er mange store kompromisser fundet og politiske beslutninger truffet. I ganske uformelle rammer. Derfor var det også oplagt for både havnedirektøren i Skagen Havn og bestyrelsesformand i FF Skagen at sætte sig til bordet med Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen søndag aften. Beslutningen der gerne skulle træffes var udvidelsen af hovedvejen til Skagen.

Søndag og mandag var en række folketingspolitikere i Skagen. En af dem var Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen, som er positiv overfor ønsket om en udvidelse af Aalbæk-Skagen-vejen. Sammen med en række folketingspolitikere i Skagen, der også var tilstede for at blive klogere på, hvordan fiskeindustrien kan skabe endnu mere værdi af deres produkter, hvis fiskeolie fremover kan godkendes til humant brug.


Idag importeres de fleste af den slags kosttilskud fra Sydamerika, selvom produkterne fra Skagen er af samme høje kvalitet. Men reglerne blokerer. Kristian Pihl Lorentzen fra Venstre er en af dem, der er med for at lytte til erhvervslivet, men han har også en anden meget vigtig rolle at spille for havnens virksomheder. Han er nemlig en af sværvægterne blandt transportordførerne på Christiansborg og derfor en nøgleaktør for, at vejudvidelsen af hovedvejen til og fra Skagen bliver færdiggjort.


Derfor var det også oplagt for havnedirektør Willy Hansen og FF Skagens bestyrelsesformand Jens Borup at benytte de uformelle rammer under middagen søndag aften til at bringe vejudvidelsen på banen over for transportordføreren. Og responsen var positiv.


»Skagen er et godt eksempel på, at økonomisk vækst lader sig gøre i hele Danmark, hvis ellers politikerne tilvejebringer de rette rammer. Her er det vigtigt, at infrastrukturen ikke hæmmer væksten, men tværtimod fremmer den«, siger Kristian Pihl Lorentzen og tilføjer »Jeg er derfor meget positiv over for ønsket om en udvidelse af Aalbæk-Skagen-vejen. Pengene skal selvfølgelig være der, men det er bestemt et tiltag, som vi bør se på i kredsen af transportordførere«.


Transportordføreren kendte godt til erhvervslivets udfordringer med den smalle vej fra et tidligere besøg, men nu er det i friskeste erindring, når der i løbet af 2017 skal forhandles om investeringer i veje. En søndag aften i januar blev således endnu et skridt i retningen af, at vejudvidelsen bliver en realitet, så den efterspurgte asfalt kommer hele vejen til Skagen.Kilde: Skagen Havn
FiskerForum.dk


Uformel snak om hovedvejen til Skagen - del gerne med dine venner.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia